Aproape 90 de procente lipsa la promovabilitatea evaluarii!

Aproape 90 de procente lipsa la promovabilitatea evaluarii!

0 92
Diferenta de aproape 90 de procente intre evaluarea reala si cea simulata in scolile brasovene! La Drauseni, de exemplu, promovabilitatea la examenul real a fost de 87.5  fata de zero cat s-a inregistrat la simularea de saptamana trecuta.  Inspectorii scolari judeteni vor descinde in scolile in care au fost sesizate oscilatii mari si vor recorecta toate lucrarile suspecte.
Concluziile analizei au relevat 3 tipuri de diferente intre cele doua examene, cel real si cel simulat. In prima categorie intra 38 de scoli care au inregistrat rezultate mult mai mici la simulare fata de examenul propriu-zis de la finalul anului trecut, spune Victor Vijoli, insp general adjunct al ISJ Brasov. In aceasta situatie se afla scoala de la Drauseni, unde promovabilitatea la examenul real a fost de 87.5 in vreme ce la simulare a fost zero! Diferente dramatice in minus au fost inregistrate si la scolile din Vama Buzaului, Voila, Predeal, Rupea sau Comana de jos. In a doua categorie intra scolile unde diferenta este 0 sau foarte mica, sub 10%.
Saguna si Mesota sunt cele doua colegii care au avut 100% promovabilitate la ambele examene. In a treia categorie intra scolile cu promovabilitate mult mai mare la simulare decat la examenul real. La Cincu, de exemplu, diferenta este de 70 de procente. De asemenea, la Lisa si Parau au fost inregistrate diferente dramatice, de la 0% promovabilitate la examenul real la 57% la simulare.
Conducerea Inspectoratului scolar judetean a anuntat inspectii la unitatile scolare unde oscilatiile rezultatelor sunt nefiresti.
In restul scolilor, profesorii de romana si matematica au inceput deja pregatirile suplimentare la clasa a 8-a. Rezultatele simularii au aratat ca situatia in majoritatea scolilor este dezastruoasa: peste 60% dintre elevii care au sustinut examenul nu au luat o nota de promovare.  
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.