APADOR-CH acuză Ministerul Apărării Naționale de derivă constituțională înspre un regim militar
Ministerul apărării Naționale condus de sinistrul Tîlvăr intenționează, la ordinele lui Iohannis, să instituie un regim militar în România. Mai precis, republica noastră bananieră din Estul Europei urmează să devină o imensă bază militară, în care vor comanda doar președintele țării și primul ministru. Noua Lege a Apărării Naționale ia din mâinile reprezentanților poporului-Parlamentul soarta tuturor românilor și o pune la cheremul celor doi stupizi corupți, care conduc România în acest moment. Până și Ceaușescu, pentru a băga România într-un război, avea nevoie de acordul Marii Adunări Naționale.
În fapt Iohannis și Ciolacu, așa cum anticipa Ion Cristoiu, pregătesc țara pentru a fi platforma de lansare a războiului catastrofal împotriva Rusiei, ce urmează să fie declanșat de NATO, o organizație multinațională care își redefinește scopul principal, acela de asigurare a defensivei țărilor membre, în acela de desfășurare a ofensivei militare, nu numai împotriva Rusiei, ci pe tot globul, acolo unde interesele americane o cer.
Proiectul celor mai mari baze NATO din Europa, ce urmează a fi construite în România, necesita o regândire a rolului MApN, care în constituție este doar unul defensiv, urmând să-i fie atribuite roluri ofensive, la cheremul președintelui statului și al intereselor americane.
Mai mult, intervenția trupelor americane și ale NATO împotriva unui viitor regim democratic ales al României, care să înlocuiască Pactul Nelegiuit PNL-PSD și să se retragă din orice fel de acțiuni ofensive ale NATO împotriva unor terți, va deveni legitimă și va consfinți legalitatea ocupării militare străine a României.
Armata va putea interveni deasemenea împotriva manifestanților pentru o țară liberă și pentru drepturi civile neîngrădite de militari inclusiv cu foc la gura țevii. Iar Libertatea moare în aplauzele tunătoare ale jivinelor liberale și social-democrate din conducerea țării, în numele „securității” și a „stabilității”, concepte desprinse din vechiul statut al vechii Securități ceaușiste.
Înapoi la o dictatură militară de genul celei a lui Antonescu
Memoriul pe scurt al APADOR-CH către MApN:
1. Intrăm în război fără să știm de ce – Noțiunea de „amenințări hibride” nu este definită în lege (la art. 4 alin. 3 din proiect), deși acest soi de amenințări permit Parlamentului să angajeze capabilităţi militare şi nonmilitare pe teritoriul ţării sau în afara ţării. Adică, să ne bage în război.
Pe site-ul MApN există o trimitere către o descriere a acestui termen, de pe site-ul Comisiei Europene, însă o țară nu poate fi băgată în război pe baza unui link, ci pe baza unor definiții clare prevăute de lege, de care parlamentarii să țină cont atunci când decid dacă ne bagă în război sau nu.
Pentru a implica ţara în război, este necesar ca Parlamentul să cunoască în mod foarte clar, să aibă reprezentarea corectă şi completă a ceea ce înseamnă „ameninţarea hibridă” pe care doreşte să o anihileze, chiar cu riscul declanşării unui război;
2. Președintele și premierul ne pot băga în război fără acordul Parlamentului – Art.4 alin. 4 permite ca două persoane, prim-ministrul şi preşedintele ţării, să angajze ţara într-un război, deşi, potrivit Constituţiei, doar Parlamentul poate decide intrarea într-un război. Redactarea neclară a alin. 4 permite preşedintelui să dispună orice „măsuri necesare”, adică şi măsuri care pot fi calificate ca acte de agresiune (intervenţii armate împotriva/pe teritoriul altei ţări), dacă le consideră necesare pentru protecţia cetăţenilor români dintr-o ţară străină.
Această atribuţie ar trebui să revină exclusiv Parlamentului, nu preşedintelui, deoarece potrivit art. 65 din Constituie, numai Parlamentul poate declara starea de război. Ca atare, la art. 4 alin. 4 din proiect ar trebui înlocuită sintagma „Preşedintele României” cu „Parlamentul României”.
Proiectul iresponsabil al MApN va goli țara de tineri, care vor prefera să spele vase în Occident
3. Armata obligatorie se întoarce. Pe șest – Art. 28 lit. d din proiect prevede că Ministerul Apărării Naţionale „organizează, cu caracter permanent, pregătirea populaţiei pentru apărare…”. Modul ambiguu în care este redactată această atribuţie nu exclude posibilitatea instituirii unui stagiu obligatoriu de pregătire militară pentru populaţie.
Mai ales că în expunerea de motive la actualul proiect de lege, printre motivele care au creat probleme pentru apărarea naţională, este enumerată, pe primul loc, legea care suspendă stagiul militar obligatoriu (Legea nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat).
Este discutabil dacă introducerea unei astfel de atribuţii a MApN, care poate afecta destul de sever viaţa obişnuită a populaţiei, nu ar trebui supusă, pe lângă o dezbatere publică extinsă şi sinceră, şi unui referendum naţional.
Ca atare, atribuţia prevăzută în art. 28 lit. d din proiect ar trebui ori eliminată ori reformulată mult mai precis şi previzibil, pentru a oferi certitudinea că această prevedere legală, prin ambiguitatea ei, nu va sta la baza reintroducerii stagiului militar obligatoriu, sunt principalele puncte ale memoriului APADOR-CH către MApN, preluat de Cotidianul.
Libiu Mateescu
De ce am uitat de lupta întregului popor pentru apărarea țării?
De ce nu se mai face pregătirea tineretului pentru apărarea patriei?
Armata la tinerii abia majori ar crea un sens de apartenență de camaraderie superior la Instagram tiktok Facebook.
Avem atâția tineri care nu știu să fiarbă un ou, să cojească un cartof să facă un piure, să coase un nasture.
Tinerii de azi chiar băieți se pensează în oglindă își dau unghiile cu smalț.