Antonescu va candida la functia suprema in stat

Antonescu va candida la functia suprema in stat

0 91

Noul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, la Realitatea Tv, ca, daca rateaza prezidentialele, nu va dori sa ramana un presedinte care numeste ministrii, imparte deputati si mediaza conflicte, mentionand ca Traian Basescu nu e o sperietoare, dar ca este un adversar redutabil.
„Traian Basescu nu este o sperietoare. Daca e ceva de care sa ne temem eu si ceilalti candidati, nu ne speriem de perspectiva infrangerii, ci de perspectiva castigului. Traian Basescu e un candidat redutabil, cu care nu ai ce sa faci mai rau decat sa pierzi. Nu se intampla nimic altceva”, a sustinut Crin Antonescu.
El a subliniat ca, in cazul in care rateaza prezidentialele, nu doreste sa ramana „un presedinte care sa puna ministrii si sa imparta deputati”.
„Pai daca eu ratez aceasta misiune, de a reprezenta valorile PNL sau spiritul lui in competitia prezidentiala, la ce imi mai trebuie putere dupa aia? Ca sa fac ce? Sa pun deputati data viitoare cand vor fi alegeri sau eventual sa mai numesc niste ministri cand mai venim la guvernare?Nu vreau sa fiu un presedinte al partidului ca sa pun ministri si sa impart deputati si eventual ca sa arbitrez conflicte din filiale”, a spus Antonescu.
Intrebat daca va candida la prezidentiale din partea PNL, Antonescu a spus ca aceasta misiune ii revine presedintelui partidului daca nu se intampla ceva neprevazut.
„Este foarte probabil, nu decurge automat, repede trebuie sa luam o decizie, pana in campania pentru europarlamentare. Daca nu se intampla ceva neprevazut, e limpede, cum am spus si inainte, presedintelui partidului ii revine aceasta misiune. Sunt pregatit ca asumare si determinare politica. Nu sunt pregatit cu tot ceea ce inseamna o astfel de postura. Presedintia e un capitol special…”, a spus Antonescu.
Liderul PNL a mentionat ca isi cere scuze daca l-a jignit pe Basescu prin declaratiile sale de vineri, cand l-a calificat pe seful statului drept „o codoasa batrana care pazeste bordelul politicii romanesti”, argumentand ca presedintele Romaniei „are si talentul, si defectul de a starni”.

Un alt PNL
Noul presedintele al PNL a afirmat ca accederea in fruntea formatiunii liberale demonstreaza ca fiecare roman are o sansa.
„Va invit sa-i chemam pe toti cei care asteapta sa vina spre noi, va chem sa indreptam primul nostru gand pentru aceia care in Romania cred ca nu mai au nici o sansa, pentru aceia care in Romania nu mai au incredere in politica si politicieni, pentru aceia care cred in Romania ca sunt singuri. Sa le spunem impreuna ca nu sunt singuri si ca au o sansa, sa le spunem impreuna ca daca eu, un om simplu, normal, care ca dumneavoastra si ca miile noastre de colegi am muncit in acest partid vreme de 20 de ani si fara conspiratii, fara aranjamente, numai si numai prin vointa dumneavoastra am putut ajunge presedinte al celui mai mare partid din Romania, atunci fiecare dintre romani are o sansa”, a spus Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.