ANRE: Pretul la gazelor si energiei electrica nu se modifica

ANRE: Pretul la gazelor si energiei electrica nu se modifica

0 171

Pretul gazelor naturale si cel al energiei electrice raman neschimbate dupa data de 1 octombrie, a anuntat vineri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, Petru Lificiu. Este o veste mai degraba proasta decat buna. Sigur ca in vreme de criza ne puteam astepta sa creasca pretul la aceasta categorie desi lucrurile ar fi trebuit sa stea tocmai invers. Va reamintim ca seful ANRE declara, in luna iulie, ca pretul energiei electrice ar urma sa scada cu 5 -10%, spre sfarsitul anului (Trim. IV), in cazul in care economia se redreseaza si creste consumul de electricitate.
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a anuntat, insa, ca consumul de gaze naturale a scazut cu 20% in primele 6 luni ale anului, iar cel de electricitate cu 9%, pe fondul crizei.
„Acest lucru este atat in beneficiul consumatorilor, cat si in beneficiul operatorilor. Cautam o stabilitate in evolutia pretului energiei electrice si gazelor, care in plan macroeconomic va menþine si moneda naþionala. S-a vazut ca orice evolutie stabila a costurilor este de preferat variatiilor”, a declarat Petru Lificiu, pentru NewsIn.
Pretul energiei electrice a crescut cu 1,5% de la 1 ianuarie 2009 pentru consumatorii care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie electrica, iar pentru consumatorii casnici a ramas neschimbat. In ceea ce priveste pretul gazelor naturale, acestea au fost ieftinite cu 5% la 1 iulie 2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.