ANRE cedeaza? Electricitate mai ieftina!

ANRE cedeaza? Electricitate mai ieftina!

0 142

In sfarsit, dupa gazele naturale, energia electrica ar putea fi ieftinita diferentiat, pentru cele 3 categorii de consumatori. ANRE sub presiune cedeaza si se face ca face analize care vor avea ca rezultat o scadere a tarifului pentru electricitate.

Populatia va beneficia de reducerea tarifului
Energia electrica ar putea fi ieftinita diferentiat, pentru cele 3 categorii de consumatori, de inalta tensiune, de tensiune medie si de joasa tensiune. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei analizeaza aceasta posibilitate, a anuntat, marti, presedintele ANRE, Petre Lificiu, adaugand ca o decizie in acest sens ar putea fi luata pana la sfarsitul acestei saptamani, potrivit NewsIn.
Energia electrica de inalta tensiune alimenteaza circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentati aproximativ 14.000-15.000 de agenti economici ºi 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de consumatori casnici, prin joasa tensiune.
ANRE anuntase, in luna mai, ca de la 1 iulie este posibila o ieftinire a energiei electrice, insa presedintele Autoritatii a anuntat, saptamana trecuta, ca pretul ramane neschimbat. „In prezent, analizam stimularea industriei mici si mijlocii, care se confrunta cu probleme, din cauza crizei. Stimularea productiei este mai importanta decat reducerea cu cateva procente a energiei electrice”, explica, in urma cu o saptamana, Petre Lificiu.
Lificiu, este seful ANRE cu cele mai multe carnete de partid colectionate in mai putin de un deceniu, nu ne spune si care sunt rezultatele scoaterii distributiei energiei electrice de sub aripa „baietilor destepti”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.