Anormalul normalizat

Anormalul normalizat

0 54

Asa sta treaba la Sfantu Gheorghe de Covasna, zona secuiasca.
Daca te uiti pe harta, acest judet Covasna, cu capitala Sfantu Gheorghe, se afla cam in centrul unei tari numita Romania. Aici traiesc niste romani si imposibil de multi unguri-secui sau secui-unguri – nu se prea stie, ei afisandu-si una din apartenente, sau ambele, dupa interese – ai caror stramosi s-au aciuit prin zona dupa petrecerea simbiozei daco – romane. Dar asta-i alta poveste.
Romanii, pentru ca sunt mai putini pe acolo, dar covarsitori in rest, au mai multe formatiuni politice decat ungurii, covarsitori prin Covasna, dar minoritari in rest.
Astfel, cele sapte formatiuni politice cu radacini romanesti prezente intr-o alianta, pe acel taram ciudat, la alegerile locale, au obtinut – si pare normal – doar 17,23% din totalul voturilor valabil exprimate.
In schimb – si este tot normal, intr-un fel inacceptabil in tari cu democratii avansate, cum ar fi Franta, SUA, Germania etc. – cele doua partide reprezentand maghiarimea au muscat 77,10% din tortul localelor (Antal Arpad – UDMR: 41,10%; Csinta Samu – PCM: 36%) la functia de primar al municipiului capitala de judet, la o prezenta de 32,2% a populatiei de acolo la urne, ajungand astfel sa se bubuie pentru ciolan in turul doi, pe 15 iunie.
Mie aceasta stare de lucru mi se pare anormala, pentru ca traiesc in Romania. Dar este, din pacate, o Romanie condusa de oameni strambi si care folosesc legi strambe, dupa chipul si interesul lor.
Daca ar exista legi si gandiri drepte, atunci s-ar proceda ca in Franta, SUA, Germania etc. Si n-ar mai exista atata tambalau si gramada de pretentii minoritare.
Acuma condamnati-ma, ca tot nu-mi schimb parerea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.