Aniversare la Cotroceni: Guvern PSD-PNL, la un an de la marele discurs...

Aniversare la Cotroceni: Guvern PSD-PNL, la un an de la marele discurs antipesedist al lui Iohannis!

1 135

Pe, 22 noiembrie, Klaus Iohannis a instalat la cîrma României un guvern PSD-PNL. Va fi și un prim-ministru pesedist. Nu de acum ci peste un an și jumătate. În oricare situație, guvernarea va trece în mîinile PSD pînă la alegeri.
Mare păcat că nu a mai adăstat două zile, ca să facă învestirea pe 24 noiembrie. O zi foarte specială. Ziua în care se face un an de la cel mai violent discurs anti-PSD al președintelui din întreaga lui carieră. Un discurs echivalent lui ”I have a dream”, ”Ich bin eine berliner” ori ”Mr.Gorbaciov, tear down this wall!”. Și din care e interesant de văzut ce a mai rămas.
Ziua de mîine ne va lămuri.

Ce ne transmitea Klaus Iohannis acum un an, pe 24 noiembrie:
”Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.
Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat(…)
Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.
Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice.
Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu își mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor(…)

În toate domeniile, deciziile se iau acum după consultarea experților și a specialiștilor, avem o relație excelentă cu partenerii europeni, iar România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, cea a țărilor cu probleme în ceea ce privește justiția și statul de drept.
Este de neconceput un scenariu în care în toată această perioadă să fi fost la putere PSD. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitară în care am fi ajuns cu o guvernare pesedistă, care a eșuat lamentabil pe toate planurile și în condiții normale, când nu aveam de înfruntat o pandemie.
PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă, a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc.
Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înțeles nimic și că acționează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ține sub control pandemia?
Cum poate fi catalogată altfel decât cinică și iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putință bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deși parlamentarii PSD știu foarte bine că pur și simplu nu sunt bani pentru astfel de măsuri?
Sau un alt exemplu relevant: în timp ce românii și Guvernul se luptă cu pandemia și cu efectele economice ale acesteia, pesediștii tot încearcă să treacă scutiri de taxe pentru domenii cum este cel al cazinourilor și al jocurilor de noroc. Așa acționează în Parlament un partid nociv, care numai la beneficiul și la nevoile oamenilor nu se gândește!
Ei bine, acest lucru trebuie să înceteze!
Este timpul să construim România Normală!(…)
Pe 6 decembrie, trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar.
Sunt, în continuare, sută la sută implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales, România Normală, să prindă contur.
Vă asigur că voi lucra alături de viitorul guvern, pe care îl văd constituit în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate.
PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul să-și asume o guvernare știind că preia un buget secătuit și o administrație în care PSD a plasat numeroși incompetenți.
Sunt convins că, peste patru ani de acum înainte, vom vedea noua față a României demne, prospere și democratice.”
Așa ne transmitea președintele acum un an.
Probabil că proiectul ”Noua față a României demne și prospere” rămîne pe agenda președintelui.
Doar că îl va face cu PSD la butoane. A naibii soartă, cît de ironică se dovedește cîteodată…

Bogdan Tiberiu IACOB
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Mishto aniversare de neamtz uituc…
    Bai nene,te-a luat apa?
    Am auzit ca un „simpatizant” din suita personala
    pregateste un volum memorialistic: „10 Anis cu Golanis’
    Abia asteptam….

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.