Aniversare Hospice „Casa Sperantei”

Aniversare Hospice „Casa Sperantei”

0 72

Hospice „Casa Sperantei”, primul hospice din Romania destinat asistentei bolnavilor oncologici in stadii avansate, implineste in data de 4 iulie, 15 ani de activitate in tara noastra. In cei 15 ani, Hospice „Casa Sperantei” si-a adus contributia la imbunatatirea asistentei complexe a acestor bolnavi, la alinarea suferinte lor. Cu acest prilej, la Brasov, vor veni Ambasadorul Marii Britanii, Robin Benett, si cunoscuta jurnalista Mihaela Radulescu.


Tot in acest an, Hospice „Casa Speran?ei“ aniverseaza si zece ani de la inaugurarea Centrului de Studii pentru Medicina Paliativa de la Brasov. In prezent, centrul de la Brasov coordoneaza la nivel na?ional instruirea personalului medical in domeniul ingrijirilor paliative.


?


Centru de excelenta


In anul 2002,? in cadrul unui studiu privind stadiul dezvoltarii serviciilor hospice si de ingrijiri paliative in Europa de Est, Hospice “Casa Sperantei” Brasov a fost evidentiat ca unul dintre cele cinci centre de excelenta, intre cele 476 de servicii investigate in 28 de tari. Evidentierea centrelor de excelenta a avut in vedere serviciile clinice acordate, capacatatea profesionala a personalului, programele de instruire si contributia la dezvoltarea serviciilor de ingrijiri paliative in regiune.


Toate serviciile acordate de hospice sunt gratuite. Ca organizatie de caritate, Hospice “Casa Sperantei” se preocupa de asigurarea fondurilor necesare, in asa fel incit toti pacientii sa poata beneficia de ingrijiri gratuite.


?


Laura Moise


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.