Angajații Direcției Județene pentru Tineret și Sport Brașov au protestat în fața...

Angajații Direcției Județene pentru Tineret și Sport Brașov au protestat în fața instituției

0 143

Angajații Direcției Județene pentru Tineret și Sport Brașov au intrat vineri în grevă de avertisment, protestând în fața instituției, între orele 10,00-12,00. A fost prima rundă a acestei forme de protest, pentru că joi, 2 august, va urma o nouă rundă a grevei de avertisment, între aceleași ore și în același condiții. Angajații DJTS Brașov, unii cu o vechime importantă în instituție, persoane care, de-a lungul anilor, au contribuit din plin la impulsionarea activitatății de tineret și sport din județul Brașov, s-au alăturat astfel protestelor la nivel național, în acest domeniu de activitate, îndreptate împotriva conducerii ministerului de profil.
Redăm mai jos comunicatul ,,Sindicatului Național Sport și Tineret”, semnat de președintele Andy Nagy

,,GREVA IN SPORT SI TINERET”
Sindicatul Național Sport și Tineret protestează în numele a peste 3500 de salariați din Sport și Tineret, care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcție, este plătit cu 1300 lei net/lună. Membrii noștri au așteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentantilor MTS și MMJS și sunt hotarâți să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată!
PROGRAM:
1. Vineri, 27 iulie 2018 – Greva de avertisment, ziua I, încetarea activității între orele 10.00 -12.00 in Sport si Tineret ; în intervalul menționat, salariații vor protesta în fața propriilor instituții, va fi oprită întreaga activitate
2. Joi, 2 august 2018 – Greva de avertisment, ziua a II-a, încetarea activității între orele 10.00-12.00 în Sport și Tineret,
3. Joi, 2 august 2018, intre orele 10.00 – 12.00 MITING DE PROTEST la M.T.S. : vor participa 400 de persoane din București și din țară ; protestul va fi urmat de un MARȘ spre Camera Deputaților și Guvern – o parte dintre protestatarii va pleca spre Parlament, iar alții vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările ; în acest interval, salariații din teritoriu protestează în fața propriilor instituții;
4. Miercuri, 8 august 2018, GREVĂ GENERALĂ, cu încetarea totală a activității în Sport și Tineret, până la soluționarea revendicărilor.
Revendicările SNST sunt cele susținute în comunicarea cu factorii decidenți, de la începutul anului:
adică : egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, conform Deciziei CCR nr.794/2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferențiat pe funcții, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă și duminică, sărbătorile legale și a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național, acordarea sporurilor – aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federațiile sportive naționale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații federatiilor sportive naționale, suplimentarea numărului de angajați, deblocarea posturilor vacante, prelungirea Contractului colectiv de muncă.
Pe perioada grevei, angajații vor respecta legislația în vigoare și vor asigura serviciile esențiale, aflate în sarcina instituției, reprezentând cel puțin o treime din activitatea normală.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.