Andronache si repartitoarele

Andronache si repartitoarele

0 59

Cele cinci firme care au montat repartitoare in blocurile din municipiul Brasov urmeaza sa fie verificate de reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), acest lucru fiind solicitat de viceprimarul Gabriel Andronache. Decizia survine in conditiile in care nici una dintre societati nu a comunicat conducerii Primariei daca a realizat sau nu, pe cheltuiala proprie, echilibrarea hidraulica prin care se poate stabili exact consumul. Acest demers ar fi trebuit facut chiar de la montarea repartitoarelor, dar pentru a scuti o cheltuiala, societatile in cauza nu au procedat astfel, iar in timp brasovenii au ajuns sa plateasca mai mult decat consumau.


Viceprimarul Gabriel Andronache a transmis adrese celor cinci firme, solicitandu-le sa prezinte stadiul lucrarilor si masurile luate, dar cei in cauza n-au transmis nici un raspuns.


„Voi sesiza ANRSC si voi cere sa efectueze un control la Brasov. Printr-o adresa transmisa de ANRSC catre Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Brasov se precizeaza clar ca prestatorul este obligat sa realizeze echilibrarea hidraulica inainte de montarea si exploatarea sistemelor de repartizare a costurilor la energie termica. Deoarece s-au montat repartitoarele fara efectuarea echilibrarii vor fi luate masurile legale care se impun impotriva agentilor economici aflati in aceasta situatie”, a explicat Andronache. Viceprimarul a mentionat ca numarul mare al brasovenilor care au decis sa renunte in acest an la sistemul centralizat (circa 5.000 de cereri) este determinat si de montarea repartitoarelor, care au marit costurile intretinerii, pentru ca nu s-a efectuat echilibrarea hidraulica.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.