America lui Trump se reorientează în zona partenerilor de același sex! Referendumul...

America lui Trump se reorientează în zona partenerilor de același sex! Referendumul românesc pe un drum corect!

0 145
SUA NU mai acordă vize diplomatice pentru partenerii de același sex ai diplomaților și angajaților ONU

Statele Unite au anunțat că vor refuza vizele diplomatice partenerilor de același sex ai diplomaților străini și angajaților Organizației Națiunilor Unite de la New York, scrie BBC.

Modificarea a intrat în vigoare luni (01 octombrie),  partenerii de același sex ai diplomaților care se află în prezent în SUA având termen până la 31 decembrie să plece de pe teritoriul american, să se căsătorească sau să-și schimbe viza în alt mod.

Decizia administrației Trump vine să anuleze normelor introduse în 2009 de administrația Obama. Noua actualizare a politicii administrației Trump a fost transmisă într-un memorandum către Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Memorandumul prevede că „Începând cu 1 octombrie 2018, partenerii de același sex care însoțesc sau doresc să se alăture oficialilor Natiunilor Unite trebuie să prezinte dovada căsătoriei pentru a fi eligibili pentru o viză G-4 sau, în caz contrar,  să-și schimbe acest statut”.

Vizele G-4 se acordă angajaților organizațiilor internaționale și familiilor acestora.

După ce Curtea Supremă a SUA a recunoscut căsătoriile homosexuale, Departamentul de Stat a început să acorde vize diplomatice numai soților diplomaților americani.SUA NU mai acordă vize diplomatice pentru partenerii de același sex ai diplomaților și angajaților ONU

Criticii acestei decizii au catalogat-o drept un act inechitabil față de partenerii homosexuali ai diplomaților, dat fiind faptul că un număr mare de țări nu recunosc căsătoria între persoanele de același sex.

Fostul ambasador al SUA la ONU, Samantha Power, a denunțat politica administrației Trump, catalogând-o drept „inutilă, crudă și bigotă”.

https://www.activenews.ro/ & 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.