AMERICA A REUSIT : a SPART Jugoslavia si a inviat REVIZIONISMUL ALBANIEI...

AMERICA A REUSIT : a SPART Jugoslavia si a inviat REVIZIONISMUL ALBANIEI MARI !!

0 583
Există „două soluții” în vederea unei viitoare uniri între Albania şi Kosovo, a declarat Edi Rama într-un interviu  pe care l-a acordat împreună cu vicepremierul kosovar fostul „pistolar” Hashim Thaci, acum si ministru de externe. Premierul albanez a subliniat că „totul depinde de UE”… Prima soluție este unificarea noastra în cadrul UE, a spus Rama.
„Dacă UE continuă să închidă uşa integrării Kosovo, atunci cele două ţări vor fi nevoite să se unească după modelul clasic”, a avertizat premierul albanez. El a adăugat, totuși, că ambele ţări privilegiază ideea unificării prin statutul de membre UE.
Liderul kosovar Hashim Thaci a punctat, că afirmaţiile premierului Rama nu reprezintă „o ameninţare la adresa UE”, ci „realitatea care se poate adeveri în viitor şi care poate fi rezultatul izolării Kosovo de UE”.
Edi Rama a spus că e „ruşinos” că UE nu finalizează procesul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii kosovari, care sunt „singurii din regiune care nu se bucură de acest” tratament.”.
Thaci a insistat că ţara sa şi-a „respectat deja toate obligaţiile…
 
                                                                                          Reacția Serbiei.          
Premierul sârb Aleksandar Vucici a reacționat DUR la aceste declarații. „Îi promit premierului Rama că Albania şi Kosovo nu se vor uni niciodată, aşa cum a spus el, după modelul clasic”, a scris Vucici într-un mesaj postat pe Twitter. „Îndemn liderii albanezi să înceteze să destabilizeze regiunea!”, a adăugat el.
Kosovo, şi-a declarat unilateral si abuziv independenţa la începutul lui 2008. Însă Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii de sud.Reacția UE Serviciul European de Acţiune Externă a apreciat că declaraţiile premierului albanez Edi Rama, potrivit cărora ţara sa şi Kosovo „se vor uni”, sunt „provocatoare” şi inacceptabile, relatează publicaţia EUObserver, citată de Mediafax.
O purtătoare de cuvânt a UE, a declarat pentru agenţia balcanică dtt-net.comAlbania şi Kosovo au o „perspectivă europeană clară”, dar trebuie să-şi onoreze angajamentele în acest sens „cu respectarea deplină a principiilor şi standardelor UE”.
„ Angajamentele includ cooperare regională, reconciliere şi relaţii de bună vecinătate. Orice declaraţii provocatoare în acest sens nu sunt acceptabile”, a adăugat ea. (Acum e tare tarziu,Tante UE! )
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.