Amenajari la Cimitirul Municipal

Amenajari la Cimitirul Municipal

0 213

O societate de pompe funebre lansase la un moment dat reclama: „Vrei, nu vrei, tot la noi ajungi.”. Acelasi lucru se poate spune si despre cimitir, cu toate ca, personal, as prefera santul unui drum linistit de tara, sub un stejar falnic.
In Brasov, singurul cimitir de sub aripa Primariei este cel numit si Municipal, cu priveliste spre viitorul aeroport, versiunea serioasa. Multa vreme, aici a cam domnit neglijenta, si este de mirare ca nu a infundat puscaria niciunul din angajatii cimitirului, de la sef la ultimul gropar.
Mai nou, Primaria, prin viceprimarul Adrian Gabor, s-a hotarat sa faca ordine si aici, chiar daca locul se afla (inca) la marginea orasului.
Astfel, s-a dispus reluarea lucrarilor de curatenie si reabilitare din incinta cimitirului, despre care Adrian Gabor a declarat ca „au fost introduse deja retelele de iluminat public in incinta cimitirului si s-au terminat lucrarile de imprejmuire. Pe langa faptul ca gardul era intr-o stare avansata de degradare, paznicii invocau mereu faptul ca hotii intra si ies prin acele sparturi. Acum s-au investit circa patru miliarde de lei vechi numai in refacerea sau inlocuirea, unde a fost cazul, gardului. In ceea ce priveste iluminatul in interior, in perioada urmatoare vor fi instalati si alti stalpi, pentru ca zona sa poata fi pazita. De asemenea, suntem pe cale sa rezolvam si una dintre problemele care ne-a fost semnalata de multe persoane si anume problema apei pentru flori. Am extins reteaua de apa, astfel ca pe fiecare alee principala va fi pusa o cismea”.
In curand, Primaria va instala si un sistem de supraveghere video, conectat la un dispecerat al Politiei Comunitare, aceasta pentru prevenirea comiterii unor furturi si vandalizari.

Sa speram ca aceste schimbari vor aduce cu sine si disparitia uriaselor ciubucuri pretinse, in primul rand, de gropari, ciubucuri pe care rudele mortului le plateau fara sa cracneasca, in acele triste momete.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.