Ambasadorul Belgiei în România, vizită la Brașov

Ambasadorul Belgiei în România, vizită la Brașov

0 71

Primarul Allen Coliban a primit joi vizita Excelenței Sale Dl. Philippe Henri Pierre Benoit, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Belgiei în România, însoțit de Ewoud Roes, șeful adjunct al misiunii diplomatice belgiene, Pierre Annoye, consilier economic și financiar și Alain Schodts, director executiv al Camerei de Comerț Belgia-Luxemburg-România-Moldova.

Oficialii au discutat despre oportunitățile de colaborare economică, turistică și culturală, dar și despre probleme de mediu, dezvoltare durabilă și mobilitate, context în care domnul ambasador s-a arătat interesat de Forumul Orașelor Verzi și a promis sprijin pentru invitarea unor experți de mediu belgieni care să prezinte, în cadrul Forumului, soluții de bună practică.

Am venit astăzi în Brașov pentru a vizita unele investiții cu capital belgian și, de asemenea, pentru a ne întâlni cu autoritățile locale, domnul primar şi vicepreşedinţii Consiliului Județean. Cred că există oportunităţi aici pentru companiile noastre. Și, de asemenea, după întâlnirea cu domnul primar, am decis să reactivăm unele proiecte comune între orașele înfrățite Brașov și orașul belgian Gent pentru a face schimb de bune practici în diferite domenii, printre altele, economie ecologică, mobilitate, reciclare etc.“, a declarat Excelența Sa la finalul întâlnirii.

Brașovul a primit astăzi vizita unei delegații oficiale din partea Ambasadei Belgiei, o delegație importantă și o vizită importantă mai ales din punct de vedere economic, Belgia fiind una dintre țările cu foarte mulți investitori în zona noastră și cu planuri de a extinde aceste perspective, aceste colaborări. Totodată, o întâlnire importantă pentru a discuta despre turism, despre cultură, despre mediu, despre perspectivele dezvoltării durabile, despre fondurile europene disponibile în această privință și despre planurile Brașovului de a se extinde și de a se dezvolta. A fost o întâlnire bună, o întâlnire care va continua pe direcțiile enunțate, prin identificarea de oportunități comune și prin dezvoltarea de proiecte concrete, una dintre direcțiile prioritare fiind aceea de dezvoltare economică și de atragere de noi investitori“, a spus primarul Allen Coliban.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.