Am votat. E de ras sau de plans?

Am votat. E de ras sau de plans?

0 100

Au trecut 2 zile de cand s-au conturat rezultatele votului si inca nu ma pot hotari daca e de ras sau de plans. As vrea sa fiu trista si nu pot, as vrea sa ma bucur, nici atat nu pot. Nici de mirare nu e nimic. Ma holbez la cifre, la procente, la mandate si etape si tot ce mi se intampla in plan emotional este un fior de ciuda ca nu stiu cine a intrat iar in Parlament si nu stiu cine n-a intrat in Parlament. Dar e o ciuda asezata, rezonabila, nu se compara cu patima pro si contra pe care o puneam in anii 90. Am avut nopti de dupa alegeri cand am plans si nopti cand am ras. M-am certat si m-am exaltat si nu in ultimul rand am sperat. Si credeam dumnezeieste in doctrine, nu mi-as fi imaginat ca in loc de o doctrina voi ajunge sa fiu imbiata a vota sarmaua, andreaua, mopul si bocul. Mi-e dor al naibii de mitingurile electorale de odinioara, spontano-organizate, cu strigaturi, fluieraturi, pancarte, poezii si sloganuri. Iti venea sa-ti iei vecinul de ciuf daca era de alta parte a baricadei. Acum ne putem lua singuri de ciuf, asa (n-)am votat:
– PSD a castigat la procente
– PD-L a castigat la mandate
– PNL a castigat rolul cheie in alcatuirea guvernului, daca nu cumva PSD-ului ii da prin minte sa se alieze cu PD-L si sa refaca FSN si atunci PNL are rolul de opozitie
Asa stand lucrurile si cunoscandu-i pe politicienii nostri care au tot atatea scrupule si consecventa cate floricele sunt la ora asta pe campii, orice e posibil. Degeaba as vrea eu PNL + PSD ca asa mi se pare moral si demn din partea PNL, dupa ce liberalii au luat enspe mii de maciuci in cap de la democrat liberali si din partea PSD care a fost deposedat de victoria de la parlamentarele din 2004. Se vorbeste insistent de refacerea Aliantei D.A., insinuandu-se finut ca nu PD-L si PNL s-au contrat ci Basescu si Tariceanu. Lumea uita ca, cel putin in cazul PD-L, PD-L, c`est Basescu. In fine, cum ziceam, sunt posibilitati multiple, ferice de Hrebenciuc ca are ce invarti prin culise. Si ferice de noi ca tocmai am aflat ca in Japonia a fost lansata berea cosmica obtinuta din orz cultivat pe pe Statia Spatiala Internationala. Suna incurajator, in caz ca se inveteaza si un colegiu electoral extraterestru, avem certitudinea macar o bere vom capata in campania electorala intergalactica. Ceea ce este foarte civic si frumos din partea japonezilor. Astept noi descoperiri, precum ca in spatiul cosmic sarmalele ies foarte gustoase. Asta ca sa se bucure deputata Nutzi, spaima …andrelelor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.