Am dat Pelesul pe gratis. Il luam inapoi cu bani grei

Am dat Pelesul pe gratis. Il luam inapoi cu bani grei

0 107

Castelul Peles a intrat oficial in proprietatea ex-Regelui Mihai. In cursul zilei de marti, ?secretarul general al Guvernului, Radu Stroe si reprezentantul Casei Regale, Andrew Popper, au semnat la Palatul Victoria memorandumul pe baza caruia Regele Mihai I va intra in posesia domeniului din Sinaia.


Conform memorandumului, ex-regele se obliga sa nu revendice bunurile din cadrul Castelului Peles si se angajeaza sa transforme Muzeul Peles in muzeu al statului roman, prin revanzarea acestuia catre Stat contra unei sume de bani ce va face obiectul unor negocieri. De asemenea ex-regele va ceda, contra cost si un teren de circa 3,6 hectare aferent Castelului.


Dealtfel, autoritatile in drept, si-au anuntat clar intentia de a rascumpara domeniul, prelevandu-se si de dreptul de preemptiune, pe care in cazul castelului Bran nu si l-au exercitat.


Castelul va functiona pentru totdeauna ca muzeu public. Potrivit intelegerii semnate marti si Pelisorul isi va pastra destinatia de muzeu pentru o perioada de 3 ani, urmand ca dupa acest interval de timp, Pelisorul sa aiba?destinatia ce-i va fi conferita de catre Familia Regala.


Palatul Foisor va fi rascumparat de stat si folosit exclusiv pentru activitati de protocol.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.