Alti brasoveni aruncati sub cerul liber

Alti brasoveni aruncati sub cerul liber

0 119

In cartierul Bartolomeu, aproape de Cimitirul Municipal – ce coincidenta si ce alaturare! – traiesc intr-un bloc 35 de familii, in locuinte sociale, caci sunt sarace lipite si dependente, multe din ele, de cantina de ajutor social. Dar inca nu au murit si incearca sa se descurce cum pot prin frumoasa jungla romaneasca actuala.
Acel bloc s-ar parea ca apartine RIAL Brasov, in combinatie cu Primaria, altfel nu s-ar fi trezit Consiliul Local – ghiciti cine-i majoritar acolo? – sa ia hotararea de a vinde aceste locuinte, cu prioritate, actualilor chiriasi, care platesc, tinandu=se cont de starea lor materiala, o chirie mica. Iar daca acestia nu reusesc sa scoata banii – patru rate = 8.000 euro – locuintele sunt scoase la licitatie si actualii chiriasi ajung sub cerul liber.
RIAL si Primaria afirma ca nu mai pot face fata cheltuielilor pentru intretinerea blocului, care, anual, se ridica la circa 30.000 lei.
Eu unul, probabil fiind mai ingust la minte, nu inteleg de unde aceasta cifra. Nici daca zugravesti in fiecare an si schimbi instalatiile, nu te ajunge la o asemenea suma.
Dar Consiliul Local a hotarat varianta cu vinderea, cu toate ca si un tampit si-ar da seama ca actualii chiriasi nu pot strange atatia bani pentru cumparare. Insa blocul trebuie sa fie neaparat vandut, mai ales ca se afla prin apropierea viitorului aeroport brasovean, si majoritatea consilierilor locali, bine struniti de seful lor, poarta probabil grija chiriasilor sa nu dea vreun avion peste ei. Ca proprietari nu mai conteaza cum se duc pe copca, odata ce banii din vanzare au fost inhatati.
Actualii locatari sunt disperati, ei neputand face rost de suma ceruta, suma pe care si un om cu venit mediu o poate cu greu procura. Iar la licitatie se cam stie cine va iesi castigator, ca de aia avem edil harnic in Brasov.
Este drept ca acest edil harnic s-a aratat ingrijorat de soarta acelor nenorociti, cu destui copii si batrani in familie. A dat si asigurari ca, in cazul celor cu probleme medicale sau sociale se vor analiza situatiile, fara a se spune in ce fel se va termina analiza, cu punct sau virgula. Insa aceste declaratii ale prim-edilului brasoveannu au acoperire in continutul HCL, ele fiind date „la botul calului”, ca toate promisiunile din campaniile electorale de tete-a-tete-uri cu brasovenii.
Nea Scripcare, de ce atata perfidie? Nu te-au ajuns inca destul blestemele brasovene?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.