Alte trei intervenții ale salvamontiștilor

Alte trei intervenții ale salvamontiștilor

0 31

Luni, 11.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri, în care turiștii s-au accidentat în timp ce schiau pe partiile din Masivul Postavaru. Două dintre aceste persoane s-au accidentat în timp ce schiau în zona inferioară a masivului, pe pârtii care, în acest moment, sunt închise din cauza lipsei zăpezii. Ambele au suferit traumatisme la nivelul coloanei, fiind preluate de echipajele SMURD.

Reamintim schiorilor că toate pârtiile din partea inferioară a masivului sunt închise, ele fiind acoperite pe alocuri doar de un strat subțire de zapadă, care poate ascunde multe pericole (pietre, rigole, etc.). Pentru a ajunge în siguranță de pe masiv în stațiune, schiorii trebuie să coboare cu telegondola, programul de funcționare al acesteia fiind până la ora 16:00.

De la deschiderea sezonului de schi, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 45 de situații, vizând 46 de persoane, care s-au accidentat, rătăcit, sau care a trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru cea a celor din jur!

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.