Alocatiile se vor plati pana la incheierea studiilor

Alocatiile se vor plati pana la incheierea studiilor

0 72

 


            Alocatiile de stat pentru copii vor fi acordate tuturor elevilor pana la incheierea studiilor liceale sau profesionale si nu numai pana la implinirea varstei de 18 ani”. Acesta este anuntul facut de catre primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern.


            Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Primul-ministru a subliniat ca s-a luat aceasta masura tinandu-se cont de faptul ca un numar important de tineri, elevi implinesc aceasta varsta in clasele terminale, a XI-a, a XII-a.
            Pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani, plata alocatiei de stat pentru copii se suspenda pe perioada vacantei scolare de vara, plata urmand sa fie reluata din oficiu, inclusiv pentru perioada suspendarii, numai in situatia in care acestia se inscriu in anul scolar urm?tor.Tinerii care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatia de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical. Plata alocatiei de stat se face pe baza de cerere direct acestora. 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.