ALL a dat un bloc nou in folosinta

ALL a dat un bloc nou in folosinta

0 61

Zona complexului Magnolia din cartierul Racadau are de ieri un nou bloc dat in folosinta. Acesta este cel de-al treilea realizat in cadrul programului Agentiei Locale de Locuinte (ALL). Bineinteles ca de la inaugurare nu puteau lipsi factorii locali. Primaria municipiului a fost reprezentata de primarul George Scripcaru si viceprimarul Gabriel Andronache.
Blocul este unul cu adevarat realizat la standarde inalte. El a fost construit de catre firma Standard Consulting in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov. Firma s-a ocupat de construcutia propriu-zisa a cladirii in timp ce primaria a pus la dispozitie terenul si utilitatile necesare. Protocolul incheiat intre cele doua institutii prevede faptul ca un numar de trei apartamente, dintre care unul cu trei camere, iar celelalte cu doua camere, sa revina Primariei. Toate apartamentele din imobil au o suprafata de minim 80 mp si sunt dotate cu centrala termica si geamuri termopan, gresie si faianta. Cele trei apartamente aflate in proprietatea primariei vor fi ocupate in timpul cel mai scurt de catre trei famili brasovene care au fost evacuate din case nationalizate. Referitor la acest lucru, Gabriel Andronache a declarat: „In prezent exista un numar de 245 de cazuri sociale, evaluate si clasificate, dar pana acum au primit locuinte doar un numar de sase familii dintre acestea. Acum vor mai primi locuinte alte trei familii aflate in aceasta situatie”.
Celelalte locuinte ale imobilului au fost vandute la valoarea de 1.100 de euro/mp fara TVA. Totusi primarul Scripcaru s-a declarat impresionat de conditiile oferite: „Sunt apartamente noi, realizate la standarde europene, respecta anumite cerinte UE. Spatiile locative arata foarte bine si sper ca noii chiriasi sa le intretina. Locuintele sunt finisate, fiecare are centrala proprie, iar singurul lucru care mai trebuie este sa fie mobilate. Exista si pivnita si parcare subterana”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.