Alimentele romanesti nu respecta standardele UE

Alimentele romanesti nu respecta standardele UE

0 178

Numarul mare de firme romanesti care nu respecta normele europene dezavantajeaza industria alimentara din Romania comparativ cu cea din alte state ale UE, din aceasta cauza accesul produselor romanesti pe piata comunitara fiind limitat.


Aprecierea a fost facuta de seful delegatiei CE la Bucuresti, Donato Chiarini, care este de parere ca si consumatorii romani considera ca produsele realizate in unitati de procesare din alte state sunt mai bune decat cele locale.


Chiar daca Romania a inceput sa raspunda provocarilor Uniunii, cum ar fi campania de vaccinare impotriva pestei porcine, tara noastra este mult depasita de alte tari europene in domeniul alimentar.


Seful delegatiei europene a precizat ca majoritatea companiilor romanesti se afla intr-o perioada de tranzitie pentru a se alinia la normele europene si trebuie sa profite in aceasta perioada de fondurile disponibile din partea Uniunii Europene. „Romania poate si ar trebui sa se promoveze in mod activ ca si partener interesat de investitiile firmelor alimentare din UE. Acest lucru se poate realiza prin investitii greenfield sau fuziuni-achizitii ale companiilor romanesti existente”, a mai spus Chiarini.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.