Alimente energizante

Alimente energizante

0 229

Caldura insuportabila de afara face ca marea majoritate a oamenilor sa fie lasati fara vlaga. Pentru a iesi din acesta stare, sunt multi care incearca sa se indoape cu cafele sau fel de fel de sucuri energizante. Ei bine, aceasta este doar o solutie de moment, fiind cunoscute efectele acestor “alimente” asupra organismului.
Celor care doresc sa iasa din aceasta stare prin metode 100% eco le recomandam cateva „energizante” naturale la indemana oricui.
Laptele este un aliment care face parte din aceasta categorie. Laptele contine un amino-acid, triptofan, de care creierul are nevoie pentru a produce serotonina, hormonul fericirii. Si antioxidantii din lapte au un rol la fel de important -„omoara” radicalii liberi determinati de stres. Broccoli consumat in fiecare saptamana are rolul de ava face sa nu va mai simti extenuate. Contine vitaminele B 6 si B12 si acid folic, unele dintre cele mai „importante” ingrediente ale fericirii.
Cereale integrale combat deficienta de complexul de vitamine B care duce la aparitia depresiei sau a letargiei. Un alt “energizant” natural este ficatul. Acest aliment este una dintre „cele mai de incredere” surse de vitamina B6, cea fara de care organismul nu ar putea transforma amino-acizii esentiali in dopamina si adrenalina.
Dintre fructe, fructele de padure sunt cele mai recomandate fructe pentru cei care sunt extenuati sau au insomnii. Vitamina C si antioxidantii fac minuni asupra starii de spirit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.