Alianta D.A. si Basescu, inca preferati de romani

Alianta D.A. si Basescu, inca preferati de romani

0 113

Chiar daca i s-a declarat oficial decesul, Alianta continua sa conduca in sondaje. Alianta D.A. PNL-PD ar fi votata de 42% din populatie daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, releva un sondaj INSOMAR. Pe locul al doilea se situeaza PSD, cu 22% din optiunile romanilor, urmat de PRM si PNG la egalitate, cu cate 11%. UDMR ar primi la alegerile parlamentare 5% din voturile populatiei, PC 3%, PNTCD si PLD cate 2%, iar PIN 1%.


Daca toate partidele ar candida independent, fara a mai face aliante, 34% dintre romani ar vota cu PD. 22% din populatie prefera, in aceste conditii PSD, iar PRM, PNG si PNL ar primi, fiecare, cate 11% din voturi. Dintre votantii Aliantei D.A., 74% ii prefera pe democrati si 22% pe liberali.


?


In continuare, presedintele Traian Basescu se mentine in topul increderii electoratului, pe locul doi fiind presedintele PNG, George Becali. La intrebarea „cata incredere aveti in urmatoarele personalitati politice’, 11% dintre cei chestionati au raspuns ca au foarte multa incredere in seful statului, 30% au destul de multa incredere, 30% au destul de putina incredere si 27% foarte putina.


In George Becali au foarte multa incredere 9% dintre intervievati, 23% destul de multa incredere, 28% destul de putina incredere si 34% foarte putina. Theodor Stolojan, aflat pe locul trei in acest top, se bucura de incredere foarte multa din partea a 3% dintre chestionati, in timp ce 24% au declarat ca au destul de multa incredere, 36% destul de putina incredere, in timp ce 32% au foarte putina incredere in liderul PLD.


Pe locurile urmatoare se situeaza Mircea Geoana, Emil Boc, Calin Popescu-Tariceanu, Corneliu Vadim Tudor, Cozmin Gusa, Dan Voiculescu si Marko Bela.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.