Alesii incheie cu tara contracte de spatiu locativ

Alesii incheie cu tara contracte de spatiu locativ

0 131
In Romanika reala e o vreme sa nu scoti afara un caine. In ARD – fie-i tarana politica usoara – bate un vajgau de sa nu scoti un buldog sa latre la microfon. Si, totusi, baietii l-au scos. Vasile Blaga a incheiat prestatia jenanta din campanie cu un discurs ultrapenibil la anuntarea primelor rezultate.
Buldogul caruia Traian Basescu i-a lasat lantul ceva mai lung ca sa-i dea o palida iluzie de libertate a desavarsit apoi dezastrul, baguind ca ARD a dus cea mai cumplita campanie de dezinformare. Voia sa spuna USL, bietul de el, dar era prea naucit de infrangere.
Sceneta deplorabila cu Blaga pretinzand ca scorul ARD, atins de nanism, nu ar fi fost unul „triumfator”, a fost emblematica pentru grotescul electoral in care s-a balacit Romania Dreapta. Au meritat-o din plin. Tristetea mare, pentru ei si lejer pentru democratia Romanicii, este ca le-au tras-o gasca nebuna a lui Mihai ex HQ de penali, secretare si rubedenii politice. Casa Poporului n-o fi ea acasa, dar e ditai casoiul pentru hoarda de parlamentari care se vor inghesui sa-si ia aerul in cei patru ani care ii asteapta in legislativul urmator.
Abia aici se va testa coabitarea pe care o invoca aiurea lumea politica. Intr-un spatiu locativ pe care nici mintea megalomanica a lui Ceausescu nu l-a imaginat suficient de incapator ca sa cuprinda revarsarea electorala cand poporul se scapa pe el in urne.
Glumind sarcastic pe tema cazarii in Palat a afluxului de alesi, sefimea parlamentara le promitea aredistilor niste locuri la balcoane. In curand se va vedea ca nu loggiile sunt solutia, ci niste bai mai largi. Legamantul cu Romanika pe care il citeaza pios tot politicianul este in primul rand un contract de spatiu locativ.
Daca ei vor invata, de bine, de rau, sa locuiasca impreuna, nu stiu cum ne vom obisnui noi sa le platim factura. Bugetul va fi stors de ultima vlaga doar ca sa-i intretina pe cei 588 de inutili trimisi acolo pentru a legitima deciziile Guvernului Ponta.
Daca nimeni nu s-a invrednicit sa ne numere inainte de alegeri si sa calibram parlamentul la numarul real de traitori in Romanika, singura speranta de imputinare a alesilor ar fi descinderile mascatilor printre cercetatii penali.
Dar asta inainte sa apuce sa-si betoneze prin vot imunitatea pentru faptele comise.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.