Alesii fara activitate ar putea fi trimisi la plimbare

Alesii fara activitate ar putea fi trimisi la plimbare

0 100


Asociatia pentru Drepturile Omului – LIDER din Targu Mures a realizat un studiu intersant cu privire la activitatea alesilor locali. A fost analizata activitatea a 22 de Consilii Locale si 15 Consilii Judetene, printre care si Consiliul Judetean Brasov, in perioada octombrie 2005-octombrie 2006.


Concluzia studiului este dezamagitoare: cei pe care i-am trimis sa ne reprezinte someaza. La nivelul celor 15 judete vizate, sub 5% dintre hotarari reprezinta initiative ale alesilor, restul fiind hotarari determinate de activitatea curenta: salarii, organigrame, state de functiuni, sponsorizari si diferite colaborari.


Aceste date i-au determinat pe membrii asociatiei sa inainteze Ministerului Administratiei si Internelor o propunere de modificare a Legii Administratiei Publice Locale astfel incat mandatul alesilor locali (consilieri locali sau judeteni) care timp de 6 luni nu?au?nicio initiativa legislativa care sa fie supusa dezbaterii, sa isi piarda mandatul.


Seful APDO-LIDER Cornel Briscaru a aratat ca, prin modificarea propusa, se urmareste cresterea gradului de implicare a celor alesi in Consiliile Locale sau Judetene, pana in momentul in care se va lua o decizie politica in sensul desemnarii acestora pe baza votului uninominal.


„In acest fel s-ar creiona premisele unei implicari reale si punctuale in proiecte ale comunitatilor din care acesti consilieri locali sau judeteni provin si ale caror interese trebuie si ar putea mai eficient sa le sustina, la nivelul autoritatilor publice din care fac parte”, a mai spus Briscaru, citat de Portalul de Administratie Publica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.