Alcoolul si memoria

Alcoolul si memoria

0 51

O echipa de cercetatori francezi a constatat ca bautorii “fruntasi” pot prezenta probleme asupra componentelor memoriei.
Astfel, cercetatorii au stabilit ca alcoolismul cronic nu ar avea efecte toxice asupra memoriei, ci provoaca doar un sindrom amnezic sever, mai ales la cei cu sindrom Korsakoff.
Dar acest sindrom, semanand cu un handicap, este, din fericire, mai rar intalnit la alcoolici. El survine, in general, prin lipsirea organismului de vitamina B6. Si se stie ca “marii consumatori” cam uita de completarea vitaminelor necesare organismului printr-o alimentatie adecvata, la ei mancarea fiind “fudulie”, in schimb bautura “temelie”.
In legatura cu bautorii cronici, este de consemnat diferenta dintre cele doua categorii:cei cu sindromul Korsakoff si cei fara. La primii s-a constatat un deficit mult mai sever al memoriei episodice.
Oare asta sa fie chestia cu “s-a rupt filmul”?
In orice caz, din aceste date, ca si din multe altele prezentate mai ales in ultima vreme, se poate deduce ca bautul cu masura nu poate dauna, in caz insa ca masura este paharelul, nu galeata. Dar, ca peste tot, exagerarile nu pot duce decat la belele. Si este bine ca omul sa se fereasca in loc sa o pateasca.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.