Al saptelea protest

Al saptelea protest

0 88

Ladislau Vankay, proprietarul terenului pe care este construit pasajul Darste, a blocat ieri din nou ocolitoarea Brasovului.
Propietarul terenului pe care se afla podul este nemulþumit de hotararea luata luni de Consiliul Local Brasov prin care urmeaza sa fie despagubit cu 270 euro pe metru patrat pentru o suprafata de 450 de metri patrati. Vankay susþine ca aceasta suma de 270 pe metru patrat, decisa prin expertiza, este prea mica.
Mai mult, acesta vrea sa fie despagubit pentru tot terenul detinut, adica 2.800 metri patrati.
Proprietarul Vankay spune ca nu va renunta la proteste.
Pe de alta parte soferii sunt nemultumiti ca nu pot sa foloseasca soseaua ocolitoare a Brasovului si sunt nevoiti sa foloseasca alta ruta si mai ocolitoare si cu trafic intens.
Circulatia a fost deviata de pe soseaua de centura a Brasovului timp de o ora si jumatate, caci Ladislau Vankay, care a castigat in instanta terenul pe care se afla o bucata de drum si pilonii pasajului de pe DN1 si-a lasat masina in mijlocul drumului si a blocat astfel traficul masinilor de mare tonaj spre ocolitoare.
Este pentru a sapte oara cand proprietarul protesteaza prin blocarea circulatie, sub diferite forme.
Se cunoaste faptul ca saptamana trecuta Ladislau Vankay si-a scos prietenii la un gratar in mijlocul podului, cat a durat petrecerea in zona circulandu-se cu mare greutate, fiind nevoie de doi politisti pentru a fluidiza traficul.
„Acest teren nu a avut expropriere, nu este un drum public, este un teren proprietatea mea”, a opinat Ladislau Vankay.
Ieri s-a lasat cu circ. Dupa ce si-a lasat masina pe pod si au venit politatii, acestia l-au fentat si i s-a ridicat masina. Insa Vankay s-a dus, a platit cei trei sute si ceva de lei,si s-a intors pe pod, de data aceasta nemailasandu-se dat jos din vehicol. Pana la urma au sosit si ceva mascati, a inceput un fel de joc de-a prinselea, dupa care Vankay a consimtit sa „elibereze ringul”, nu inainte ca va continua cu protestele, in acest sens oferind „programul” urmatoarelor „manifestari: va organiza un concurs Miss pe pod, va planta lalele – probabil drept concurenta cu cele plantate de Primaria Brasov prin oras si cumparate de la afacerea unei rude foarte apropiate ale primarului – si de 1 iunie va organiza sarbatoarea copiilor pe pod.
Oare sa se transforme cazul Vankay intr-un razboi de „guerile urbana” tip Botorog?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.