Ajutor japonez pentru Muzeul National de Arta Contemporana

Ajutor japonez pentru Muzeul National de Arta Contemporana

0 175


Muzeul National de Arta Contemporana va primi un ajutor nerambursabil in valoare de 38.800.000 yeni, constand in echipament audio-vizual, se anunta intr-un comunicat al guvernului. Echipamentul va fi utilizat in cadrul evenimentelor organizate la MNAC


Executivul a aprobat, in sedinta de ieri, incheierea, prin schimb de scrisori, a??unui Angajament intre Guvernul Romaniei si Guvernul Japoniei, care stabileste conditiile de acordare a acestui ajutor nerambursabil.
Banii vor fi folositi exclusiv pentru achizitionarea echipamentului audio-vizual, de provenienta japoneza sau romaneasca, precum si pentru servicii privind procurarea acestora, inclusiv transportul. In cadrul ajutorului nerambursabil poate fi achizitionat echipament din alta tara decat Romania sau Japonia, numai in cazul in care guvernele celor doua state considera necesar. Contractele vor fi verificate de Guvernul Japoniei, in vederea indeplinii conditiilor pentru acordarea ajutorului nerambursabil.


Muzeul National de Arta Contemporana va plati taxele vamale, taxele interne sau alte impozite impuse in Romania privind furnizarea echipamentului si a serviciilor.??
Guvernul roman sau autoritatea desemnata vor deschide, prin aranjamente bancare, un cont care va fi utilizat numai in scopul folosirii ajutorului nerambursabil, in numele Guvernului Romaniei, intr-o banca din Japonia, desemnata de Executivul roman.


O alta prevedere a Angajamentului stabileste ca echipamentul livrat in cadrul ajutorului nereambursabil nu va fi re-exportat din Romania.


Ajutorul nerambursabil este valabil de la intrarea in vigoare a angajamentului, pana la 31 martie 2008. Perioada poate fi extinsa prin acord comun intre autoritatile guvernamentale din cele doua state.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.