Ajutoare de incalzire pentru iarna 2008 – 2009

Ajutoare de incalzire pentru iarna 2008 – 2009

0 85

Familiile si persoanele singure cu venituri de pana la 615 lei/luna/membru familie, atat cele care utilizeaza energie termica din sistemul centralizat, cat si cele care folosesc la incalzire gaze naturale, pot incepe de luni sa ridice si sa depuna cererile pentru acordarea ajutorului promis de stat pe perioada noiembrie 2008 – martie 2009.
In raport cu venitul mediu net lunar pe membru de familie sau persoana singura, compensarea procentuala se situeaza intre 100% si 10% din valoarea efectiva afacturii, pentru cei care utilizeaza la incalzirea locuintei energie termica in sistem centralizat.
Cei care au bafta sa stea la case si sa-si incalzeasca incaperile cu gaze naturale primesc in noiembrie si decembrie 2008, tot in raport de venitul mediu net pe cap de membru de familie sau persoana singura, intre 20 si 275 lei/luna, iar pe ianuarie, februarie si martie 2009 intre 22 si 303 lei/luna.
Formularele de cerere se pot ridica de la sediul CET Brasov, str. Pictor Luchian, nr.34, respectiv Distrigaz Sud, str. Bisericii Romane nr. 107, individual sau de catre administratorii asociatiilor de proprietari, ele urmand sa fie depuse, pentru CET, pe str. Parcul Mic nr.23-25, iar pentru gaz tot la Distrigaz-Sud.
Nu-i rea treaba cu ajutoarele astea, dar sa vedeti vuiet, larma si cozi pe la institutiile sus-amintite dupa ce pensiile si unele salarii vor fi marite!
Nu era mai simplu sa nu se scumpeasca energia asta termica si, in schimb, statul sa achite direct ajutoarele, intr-o suma stabilita ca rezultat al anilor trecuti? Se facea o gramada de economie la tiparirea formularelor si la curentul electric folosit la calculatoare – ca exemple la prima mana, caci ar mai fi si alte solutii – ba chiar si la nervii solicitantilor si solicitatilor. Dar poate romanul pana nu se scarpina cu dreapta, pe dupa ceafa, la partea stanga a cheliei?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.