Ajutoare alimentare europene pentru romanii saraci

Ajutoare alimentare europene pentru romanii saraci

0 98

Persoanele defavorizate vor primi, in cadrul schemelor de reglare a pietii finantate din Fondul European pentru Garantarea in Agricultura (FEGA), zahar si faina alba de grau in valoare de 28.202.682 euro.
Guvernul a adoptat o hotarare prin care creeaza cadrul juridic si organizatoric pentru aplicarea Planului european de ajutoare alimentare provenind din stocurile de interventie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din Romania.
Persoanele eligibile pentru aplicarea acestui Plan sunt persoanele care au dreptul la un venit minim garantat, somerii indemnizati, pensionarii de asigurari sociale de stat si agricultorii cu o pensie de pana la 400lei/luna, persoanele cu handicap grav si accentuat neinstitutionalizate.
Consiliile judetene si consiliul general al municipiului Bucuresti sunt responsabile cu depozitarea si distribuirea ajutoarelor alimentare. Cheltuielile aferente acestor activitati sunt decontate, pe baza de documente justificative, din bugetul MAPDR, reprezentand cheltuieli neeligibile FEGA, derulate ca cheltuieli de prefinantare, prin APIA.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.