AJOFM Brasov, pregatita pentru preluarea disponibilizatilor

AJOFM Brasov, pregatita pentru preluarea disponibilizatilor

0 173

In cazul unor lichidari voluntare a societatilor comerciale Tractorul, unde lucreaza 2.000 de salariati, si Rulmentul, 3.000 de salariati, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Brasov a anuntat ca este pregatita cu fondurile necesare pentru platile aferente disponibilizarilor. ”Asteptam modificarile la Ordonanta 116/2006, care se vor face miercuri, in cadrul sedintei de guvern, pentru ca apoi sa o promovam”, a declarat directorul adjunct al AJOFM, Anca Finichiu.


Ordonanta 116/2006 reglementeaza acordarea salariilor compensatorii catre muncitorii disponibilizati din societatile de stat. Sindicalistii vizeaza cateva modificari ale acestei ordonante, in legatura cu vechimea in cadrul societatii pentru cei care sunt pusi pe lista de disponibilizari, cu venitul de completare, care sa nu se intrerupa in cazul in care disponibilizatii se reangajeaza sau ies la pensie, cu acordarea a doua salarii medii la plecarea din cadrul societatii, nu unul, cum este stipulat.


In prezent, AJOFM are 450 de locuri de munca pentru persoanele disponibilizate. ”In cazul in care o parte dintre cei disponibilizati vor dori un loc de munca, pe langa meseriile noi, cerute de economia de piata, avem locuri de munca pentru sudori, frezori sau lacatusi-mecanici”, a spus Finichiu.


?


Mai mult, pe 9 martie, va fi organizata la Brasov a doua editie a bursei locurilor de munca pentru persoanele disponibilizate colectiv, prima editie, cea de anul trecut, fiind considerata un succes.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.