AIRBUS la Brasov – cea mai importanta afacere din Romania ultimilor ani

AIRBUS la Brasov – cea mai importanta afacere din Romania ultimilor ani

0 309

Firma spaniola care va fabrica componentele Airbus pe platforma Metrom din brasov va revigora nu doar situatia financiara din orasul nostru, ci va ajuta intreaga economie a tarii, intrucat, se pare ca aceasta este cea mai importanta afacere pe care Romania a incheiat-o in ultimii ani.
Premium Aerotec, firma germana de renume, a fost prima companie care s-a aratat interesata sa investeasca masiv la Ghimbav, iar acum o alta companie care produce componente pentru Airbus, Aernnova, se afla in discutii cu o societate brasoveana pentru inchirierea unor hale.
Compania Aernnova European Components SRL, detinuta de compania spaniola Aernnova Aerospace si de vehiculul de investitii al aces-teia, Aernnova Aerospace International Investments SA, ambele inregistrate in Parcul Tehnologic din Alava, se afla in discutii avansate, potrivit unor surse, cu o companie desprinsa din societatea Metrom Brasov – Romcompresor, dupa cum informeaza ziarul Bursa.
Sosirea in Romania a companiei Aernnova Aerospace vine dupa ce, in 2008, a semnat un contract cu Airbus, prin care a intrat in programul de proiectare si productie a noului model A 350.
Planul de investitii al acestei companii, pentru proiectul de la Brasov, depaseste 250 de milioane de euro si implica crearea a 2.000 de locuri de munca din 2010, cand va incepe faza dezvoltarii industriale.
Rentabil, deoarece pentru Aernnova acest contract este asteptat sa aduca un profit de circa 1,5 miliarde de dolari in primii zece ani si peste 4,5 miliarde in total.
Compania Aernnova Aerospace SA detine fabrici in Spania, Statele Unite ale Americii, Mexic si Brazilia, in care lucreaza peste 3.000 de angajati.
Firmele si-ar putea deschide portile fabricilor din Romania incepand cu luna octombrie a acestui an, cand vor aparea si primele componente Airbus fabricate cu forta de munca romaneasca.
Fabrica Premium Aerotec de la Ghimbav va genera, in urmatorii zece ani, o cifra de afaceri de 700 milioane de euro si va crea 700 locuri de munca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.