Agricultorii vor iesi in strada

Agricultorii vor iesi in strada

0 158

Nicolae Stefan, presedintele Federatiei Agrostar, a declarat ca agricultorii se pregatesc pentru proteste de strada.
„Din pacate, agenda publica se orienteaza numai spre ceea ce se intampla cu segmentul bugetar din Romania. Am uitat ca avem o economie care trebuie sa produca. Am uitat ca, din 2010, Agricultura nu mai are forme de sprijin financiar pentru ca acordul cu Comisia Europeana expira si va trebui sa regandim totul”, a spus, la un post de televiziune national, presedintele Federatiei Agrostar, Nicolae Stefan.
Stefan s-a aratat dezamagit de faptul ca „agenda este ocupata cu alte probleme”, in timp ce „problemele cu adevarat importante din economie, cu repercursiuni sociale grave, cel putin pentru mediul rural”, vor avea consecinte pe termen lung.
„Nu stiu ce Guvern si ce coalitie sau ce presedinte vor putea sa mai rezolve aceste probleme”, a afirmat Nicolae Stefan, dupa care a avertizat: „Situaþia este dezastruoasa”.
„Am avut o analiza la sange a ultimelor evenimente, inclusiv legate de formarea aliantei bugetarilor. Mediul agricol este foarte ingrijorat de ceea ce se intampla la ora actuala, de resursele bugetare aproape inexistente”, a completat Stefan.
„Vom avea un mare miting, la sfarsitul lunii, in Bucuresti. Agricultorii vor veni in numar cat mai mare, vor exprima dezacordul fata de haosul politic, de instabilitatea politica si de lipsa de strategie a Guvernului, de agenda foarte proasta pe care si-a ales-o acum, la sfarsit de an, cand oamenii politici din Romania ar trebui sa aiba o cu totul alta preocupare – concentrarea pe campania electorala, pe alte evenimente care, din pacate, vor aduce mari prejudicii sociale Romaniei”, a conchis presedintele Agrostar.

Acestea sunt concluziile la care au ajuns agricultorii, care nu se simt jigniti daca le spui tarani si sunt mandri ca sunt „alpa tarii” din mosi-stramosi. Dar daca a ajuns sa doara si la talpa, vai de capul care conduce picioarele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.