Afacerile imobiliare prospera in Poiana Brasov

Afacerile imobiliare prospera in Poiana Brasov

0 171

Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, Alpin 2003, are o cifra de afaceri de 69,7 milioane de lei (16,5 mil. euro) si un profit de 11,6 milioane de lei (2,7 mil. euro) anul trecut, la un numar de angajati de 182 de persoane.
Aceasta este detinuta de MTG Touring Estival, care ii are ca asociati pe Roxana si Claudiu Aron, fiecare cu 50% din actiuni.
“Am inceput sa fac afaceri cu o firma in constructii. Prin 1994-1995 am castigat o licitatie prin care am facut proiectare si executie pentru interiorul Bancii Nationale, unde trebuia sa proiectam sediul Bursei de Valori. Am continuat prin a dezvolta sedii de banci, dar si hoteluri pentru altii. Intr-un final am decis sa construiesc pentru mine si familia mea”, spune Claudiu Aron.
„Am construit in 2003 hotelul K plus K Elizabeth din Bucuresti, pe care l-am vandut unui austriac pentru 5 milioane de euro in 2005.” Banii obtinuti in urma acestei tranzactii au fost investiti in modernizarea hotelului de la munte Alpin din Poiana Brasov, cu 150 de spatii de cazare, care fusese achizitionat in 2004. Claudiu Aron spune ca in urma investitiilor facute in acest hotel i-a ridicat clasificarea de la trei la patru stele.
Antreprenorul, care mai are afaceri in imobiliare, a investit peste 15 milioane euro in construirea a 114 apartamente de cinci stele intr-un apart-hotel, a unui restaurant si a unui spa. Reamenajarea si modernizarea complexului Alpin a inceput inca din 2005.
„Din cele 114 apartamente in regie proprie, 80 au fost vandute cu sume intre 200.000 si 300.000 de euro. Proprietarii care stau doar o luna in apartamentele cumparate, de exemplu, imi ofera posibilitatea sa le inchirieze pentru restul anului cu 1.500 de euro pe luna. Eu ii ajut cu inchirierea apartamentelor.” Apartamentele au doua dormitoare, fiecare cu grup sanitar propriu, unul cu cada jacuzzi, living si o terasa comuna.
Aron este unul dintre cei sase antreprenori din Transilvania care au fost premiati la Sibiu in cadrul primei conferinte „Campioni in business”, organizata de ZF in parteneriat cu Enterprise Investors si BCR si cu sprijinul Asociatiei Triple Helix.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.