Afacerea Basescu de la Techirghiol

Afacerea Basescu de la Techirghiol

0 133

Mircea Basescu, de acum vestitul frate al presedintelui Romaniei – vestit atat pentru afacerile sale necurate, dar si pentru felul sau badaran de a se purta si exprima – a beneficiat de concesionarea unui teren pentru casuþe de vacanta in Techirghiol, desi Fiscul a cerut lichidarea judiciara pentru firma sa. Nu este prima oara cand Mircea Basescu are probleme cu plata datoriilor catre stat.
Fratele sefului statului roman a obþinut printr-una dintre firmele sale, „MB Consult Company”, aprobarea prin care i se concesiona un teren de 20.000 de metri patraþi in comuna constanteanã Techirghiol, binecunoscuta statiune balneara pana si peste hotare, datorita efectului benefic al namolului din lacul cu acelasi nume, urmand ca acolo sa construiasca un complex de casuþe de vacanta cu toate dotarile necesare.
Mircea Basescu a primit acel teren pe 24 mai 2005, pe cand edil-sef la Techirghiol era un PSD-ist. Angajatii primariei spun ca in Techirghiol s-au mai facut licitatii, dar nici una pe o suprafata atat de mare. Pentru terenul din Techirghiol s-a facut licitatie la care au participat „MT Consult Company” si un turc, anume Iliaz Sefchet.
Fratele sefului statului roman a obþinut printr-una dintre firmele sale – are mai multe, ca asa se fac afacerile (ne)cinstite, care trebuie sa se piarda ca magarul in ceata -„MB Consult Company”, aprobarea prin care i se concesiona un teren de 20.000 de metri patrati in comuna constanteanã Techirghiol – si nu oriunde, ci cu fata la soare – urmand ca acolo sa construiasca un complex de casute de vacanta.
Mircea Basescu este insa in pericol sa isi piarda dreptul de concesiune avand in vedere ca autoritatile locale sunt decise sa rezilieze contractul, daca pe acel teren nu va incepe construirea casutelor de vacanta.

Fratele sefului statului pare sa fie in situatia de a nu-si onora contractul cu Primaria Techirghiol, avand in vedere ca firma sa, SC „MB Consult Company” SRL, se afla in lichidare judiciara.

Starea de lichidare judiciara a firmei lui Mircea Basescu este cea mai noua consemnare cu privire la istoricul acesteia. Consemnarea dateaza din 19 februarie 2009. Nu este insa prima problema a acestei firme. In 2007, fiscul din Constanta a cerut la Tribunal lichidarea juridica SC „MB Consult Company” SRL. Tribunalul Constanta respingea acea cerere si lasa un ragaz firmei lui Mircea Basescu.
Oare de ce, cand pe omul de rand Justitia il atinge, de obicei, cu aripa sa cea dura?
Pentru terenul pe care va construi casutele de vacanta, Mircea Bãsescu plateºte, atentie, doar 10 centi pe metrul patrat, adica vreo 2000 de dolari pentru intreaga suprafata de aproximativ 20.000 de metri patrati. Concesiunea catre fratele sefului statului roman este facuta pentru o durata de 49 de ani, cu posbilitatea de prelungire.
Interesant este faptul ca firma lui Mircea Basescu, care a obtinut dreptul de a construi casutele, are ca obiect de activitate „consultanþa pentru afaceri si management”. Si uite deja o ilegalitate, caci eu daca am o firma in genul celei basesciene si ma duc sa vand zarzavat in piata, vine haita autoritatilor si ma face bucatele cu tot felul de amenzi si confiscari si alte minuni negre de ale lor.La Mircea Basescu ce mai asteapta?
In iunie 2005 o alta firma a lui Mircea Basescu, SC „AMC Cross” SRL, in care era asociat cu sotia fratelui sau, Maria Basescu, se afla in executare silita cu suma de 530 milioane lei, pentru neplata impozitului pe profit, la care se adaugau dobanzi si penalitãti. Traian Basescu a intervenit atunci si i-a cerut fratelui sau sa-si achite datoriile, lucru pe care l-a facut a doua zi, scapand chipurile, el si cumnata, cu fata curata, fara sa se gandeasca insa ca in actele arhivate raman cicatrice si jegul afacerii.
Dumneavoastra imi puteti spune cum se cheama toata aceasta tarasenie, precum si altele pe care furtuna politica le scoate la suprafata?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.