Aeroportul va fi construit in concesiune

Aeroportul va fi construit in concesiune

0 127
Proiectul terminalului pentru aeroportul de la Ghimbav va fi cel mai probabil dat in concesiune. In primavara vor demara si lucrarile pentru devierea si indiguirea paraului Beselcin. Vital pentru functionarea aeroportului, proiectul a fost blocat prin contestarea repetata a licitatiei de executie. Contestatiile au fost rezolvate recent iar Ministerul Mediului a semnat contractul cu firmele care va executa lucrarea.
Ministerul Mediului este autoritatea care se va ocupa de proiectul de deviere si indiguire a paraului Beselcin care curge in apropierea viitoarei piste a Aeroportului.
Anul acesta timp de 7 luni proiectul a fost blocat din cauza numeroaselor contestatii care au vizat licitatia de executie a lucrarilor.
Pentru realizarea îndiguirii, Ministerul Mediului a alocat Consiliului JudeÅ£ean, la începutul acestui an, suma de 4 milioane de euro.In ceea ce priveste terminalul Aeroportului, forul judetean are trei variante:
– consesionarea,
– partereriatul public- privat,
– realizarea din fonduri publice.
Plenul Consiliului a imputernicit executivul Consiliului Judetean sa aleaga una din cele trei variante pentru constructia terminalului. Cel mai probabil varianta aleasa va fi cea a concesionarii acestui proiect deoarece celelalte modalitati de construire sunt anevoioase. Grupul de consilieri judeteni democrat-liberali sustine proiectul aeroportului de la Ghimbav.
Aurelian Danu, reprezentantul grupului PDL din Consiliul Judetean considera ca aeroportul brasovean ar putea fi gata in 2 ani daca in 2013 proiectul va fi declarat de interes maxim.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.