Aeroportul Brasov Ghimbav: si totusi se misca

Aeroportul Brasov Ghimbav: si totusi se misca

0 136

In ciuda piedicilor de tot felul, mai cu seama birocratice, lucrarile la Aeroportul International Brasov Ghimbav avanseaza. Consiliul Judetean face eforturi pentru pregatirea amplasamentului conform prevederilor contractului de concesiune de lucrari, aceasta pregatire insemnand racordarea la utilitati, regularizarea paraului Barsa si eliberarea de constructii a terenului. Se lucreaza intens la drumul de legatura intre amplasament si zona de ocolire si s-au alocat banii pentru mutarea bazinului de apa ce alimenteaza comuna Halchiu. Totusi, datorita problemelor legate de terenuri, termenul de predare a amplasamentului va fi prelungit, partile pregatind un act aditional la contractul de conceiune de lucrari.
Si discutiile cu bancile finantatoare avanseaza, conditiile de creditare par sa fie analizate in zilele urmatoare. Si-au manifestat interesul de finantare a lucrarilor Pentru o evaluare a situatiei actuale si pentru stabilirea urmatorilor pasi, inclusiv a montajului financiar a fost convocata pentru joi, CA a companiei de proiect, A.I.B.G. S.A.
Cu aceasta ocazie vor fi prezenti la Brasov si reprezentantii firmei canadiene Intelcan Technosystems, in dubla calitate de actionari ai AIBG si concesionari ai lucrarilor de realizare a Aeroportului. Sedinta va fi edificatoare privind faptul ca investitia intra pe un drum drept, chiar daca, evenimentele arata ca de la Bucuresti s-a facut aproape totul, mai intai pentru impiedicarea, apoi pentru amanarea construirii acestui aeroport. Vointa noastra si tenacitatea celor care gestioneaza problema au fost contrapuse unor interese obscure. N-au stiut unii pana unde se poate merge cu vointa si cu tenacitatea!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.