Aero Vodochody a spus PA! IAR Ghimbav in reprivatizare

Aero Vodochody a spus PA!
IAR Ghimbav in reprivatizare

0 83

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa nu prelungeasca oferta de vanzare pentru societatea IAR Ghimbav, potrivit unui comunicat al Autoritatii, remis Agerpres.
Asistam la un nou rateu in privatizarea „redutei” constructorilor de la Ghimbav.
Pana la data de 16 decembrie 2008, termenul limita de valabilitate a ofertei, AVAS nu a ajuns la o intelegere cu ofertantul Aero Vodochody. Prin urmare, societatea romaneasca urmeaza sa fie relansata la privatizare.
AVAS a solicitat companiei Aero Vodochody din Cehia, in luna noiembrie, sa imbunatateasca oferta pentru preluarea pachetului de actiuni detinut de stat la IAR Ghimbav.
In data de 15 septembrie 2008, AVAS a inregistrat doua oferte pentru preluarea IAR Ghimbav – din partea Vodochody si a Marcovici Capital Ltd Israel. Ambele companii isi aratasera interesul pentru preluarea IAR Ghimbav si prin transmiterea de scrisori de interes, urmate de realizarea propriului audit asupra societatii.
Cel de-al doilea ofertant, Marcovici Capital Ltd Israel, a fost exclus de la procesul de privatizare deoarece documentele de participare nu au indeplinit conditiile impuse prin Dosarul de prezentare.
IAR SA Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89 la suta din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.
IAR Ghimbav a incheiat primele noua luni ale acestui an cu un profit net de 1,5 milioane lei, de aproape sase ori mai mic fata de cel obtinut in perioada similara a anului trecut, care s-a ridicat la 8,994 milioane lei, conform datelor remise Rasdaq.
Veniturile societatii au scazut cu 38,57 la suta, de la 158,58 milioane lei in perioada ianuarie – septembrie 2007, la 97,427 milioane lei, in 2008.
Cheltuielile s-au ridicat la 95,927 milioane lei, in scadere cu 35,5 la suta fata de primele trei trimestre din 2007. In schimb, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 20,4 la suta si a ajuns la 135,479 milioane lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.