Adriean Supravietuideanu

Adriean Supravietuideanu

0 90

Cum si-ar gestiona Adriean Videanu viata daca ar primi 1500 de lei pe luna? Bine, a zis ranjind ministrul, la intrebarea pusa de un jurnalist. La cat sparge familia magnatului de marmura pe luna, cu tot cu tinerea in scoli exclusiviste a odraslei, Videanu ar fi declarat pe loc Adriean Cheltuitorul Minune daca ar reusi sa acopere nevoile casei cu cinspe milioane de lei vechi. Nu stiu de ce dracu simt nevoia maharii Romaniei sa explice amarastenilor cum ar trai ei in locul lor, daca ar fi pusi sa vietuiasca cu salariile de mizerie ale romanilor de rand. O fi vreun test in partid sau prin Guvern? Cine are cea mai fecunda imaginatie ca sa-si inchipuie cum e sa traiesti o zi stramtorat? Le-o fi cerut presedintele sa incerce o descindere in viata reala, macar pret de-o conversatie cu un gazetar? Sa coboare 50 de nivele, la subsolul jocului de-a inchiaburirea in Romanika? Acolo de unde au plecat si ei candva, inainte de a descoperi ca sunt baieti destepti si locul lor e in straturile superioare? Eu zic sa inceteze corvoada asta, inainte sa se surmeneze baietii. Face vreunu’ vreo contractura pe creieri incercand sa retraiasca clipele de cosmar ale debutului de cariera.
Doar daca respira, viata lui alde Videanu costa mai mult de 1500 de lei. Cand a tras deja a doua oara aer in piept a depasit grila alocata. Cum naiba sa traiasca cu bacsisul asta – care in Romania reala e un salariu barosan, dinainte de taieri – grangurii de teapa lui Videanu, carora calculatoarele le dau eroare daca trebuie sa proceseze sume de-astea? Eu tot cred ca in partid s-au declansat inscrierile la „Supravietuitorul”, un remake ambientat in Romania reala, o planeta ostila cu populatie inapoiata si prost platita. Cine reuseste sa reziste printre amarasteni, cu 1500 de lei o luna intreaga, scapa de remaniere. Miza mare, dar eforturi pe masura. Ala micu’ se da bolnav si isi scoate scutire de la George Washington University – cea mai scumpa facultate din lume – ca sa nu plateasca ta’su si luna asta 60.000 de euro. Doamna Videanu face goleanu la posetele Hermes Birkin de 30.000 de euro si iese la piata cu papornita. Domnu’ Videanu insusi se duce prin agricultura, unde se lauda ca si-a inceput chiverniseala, pentru ca, vorba domnului ministru, „nu-i rusine sa lucrezi pamantul”.
Deloc, ba chiar poti sa-l si exploatezi. Si cand nu te multumesti cu suprafata si explorezi ceva mai adanc, se cheama ca ai o cariera de marmura. Roz, daca se poate, ca viata la 1500 de lei pe luna. Pentru ca alunecosul Videanu ne-a indemnat sa ne luam un al doilea job, nu se va abtine nici domnia sa sa se inhame la o a doua slujba. N-a zis nimeni ca nu poate fi in paralel ministru si/sau patron la Marmosim, nu?
Vezi ca se poate? Aiurea, e poporul puturos si nu vrea sa munceasca. Concluzie logica si sanatoasa cu care Videanu se poate prezenta in fata juriului, sa demonstreze cu acte ca s-a incadrat in 1.500 de lei. Aici, insa, il asteapta un montaj perfid, pus la cale de Boc si Basescu. Dupa ce-i va studia chitantele, premierul ii va comunica acru ca a depasit baremul. La protestul lui Videanu, Boc nu se abtine sa-i suiere otravit: erau cinspe milioane BRUT, fraiere!

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.