Adrian Paunescu, membru de onoare al Academiei de Stiinte a Moldovei

Adrian Paunescu,
membru de onoare al Academiei de Stiinte a Moldovei

0 78

Poetul Adrian Paunescu a primit luni titlul de membru de onoare al Academiei de Stiinte a Moldovei (ASM), in cadrul unei adunari generale a membrilor Academiei, consacrate sarbatorii “Limba Noastra cea Romana”. Titlul i-a fost acordat “campionului olimpic al culturii romanesti”, dupa cum l-a caracterizat presedintele ASM Gheorghe Duca, “pentru activitatea prodigioasa in vederea promovarii consecvente a valorilor culturii, istoriei si traditiilor nationale autentice, a adevarului stiintific privind limba si literatura romana in Republica Moldova”.
Adrian Paunescu este un prim-ministru al poeziei romanesti, a mentionat la randul sau, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Mihai Cimpoi.
Adrian Paunescu si-a exprimat mandria pentru obtinerea acestui titlu si a sustinut un discurs despre importanta limbii romane pentru neamul romanesc. “Sa ramanem credinciosi radacinii noastre, sa ne batem pentru dezvoltarea si prosperitatea ambelor maluri ale Prutului, pentru regasirea noastra in Europa, pentru unitatea neamului, pentru demnitatea de a fi romani, oriunde ne-am afla si pentru a continua sa visam si sa vorbim in limba romana”, a spus el.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.