Adio, tovarasa Mihaela, pacostea mea!

Adio, tovarasa Mihaela, pacostea mea!

0 60

Mircea era, totusi, imbracat cand a iesit din sala de executie. Judecand dupa discursul patetic care a urmat – de fapt, o desertare de laturi frustrate acumulate de-a lungul vremii – ar fi trebuit sa apara fara sacou, cu camasa sfasiata, cu pieptul gol, asa cum a stat in fata calailor sai, care l-au ciuruit stalinist. La finalul infruntarii inegale tabela de marcaj arata un 50:5 devastator in favoarea excluderii din partid. Un scor pe care inca presedintele Senatului nu l-a anticipat nici in cele mai negre cosmaruri, dupa a ce a reusit sa aduce din teritoriu primarii pe care credea ca sepoate bizuit.
N-a fost sa fie asa. Dihania pesedista s-a dovedit cu plebiscitozaur cu memorie elefantina cand a venit vorba sa-si aminteasca erorile si prostiile comise in decursul mandatului. Cele mai asteptate documente ale momentului, din care presa scrisa nu va rata cu siguranta ocazia sa publice copios, sunt stenogramele tirului de replici otravite pe care leadership-ul pesedist i le-a turnat in cap lui Mircea, pentru prestatiile jalnice in fruntea partidului. Dinozaurul Iliescu si-a activat momente di 2004, pe care anamneza scurta pesedista le uita de regula cand il descriu pe Geoana doar ca pe marele perdant din 2009, topaind fericit pe scarile sediului PSD, unde avea sa traiasca cea mai crunta dezamagire doar cateva ore mai tarziu. Mai este faimoasa si balneara vizita la spa-ul lui Vantu, unde partidul a incasat cel mai rece dus din istoria sa politica. Este, desigur, recenta escapada in Statele Unite, unde s-a prezentat drept lider al Opozitiei si a conversat in engleza diplomatica despre orice.
Suficiente motive pentru mazilirea lui Geoana, care si-a transformat ejectarea din partid in martiraj. Mircea e, de altfel, calificat pentru rolul de victima. Are si coeficient de moaca si este suficient de ingrat – Iliescu ar spune obraznic din cale-afara – ca sa nu recunoasca faptul ca partidul a trudit mult sub mandatul lui ca sa para ca lui Geoana ii revin exclusiv meritele de a-l tinut pe linia de plutire timp de cinci ani. Ca sa profiti un cincinal de beneficiile functiei si sa evacuezi acum toate frustrarile pentru a le fi pierdut prosteste este nevoie de un tupeu gros in obraz. Un soric proaspat ras cu care Mircea se va prezenta astazi la sedinta ordinara de la Senat, de unde isi va sfida colegii care i-au votat mazilirea.
Sunt convins ca Geoana nu si-a incheiat cariera de martir. Acum, ca tot l-a scos partidul la pepeni, isi va publica rapid memoriile zemoase – poate ca pune si de-o ecranizare – care se va numi negresit „Sange de Dabuleni”.
Cam asa sfarsesc in istoria politica a Romanikai personajele astea care tin mortis sa le judece colegii, academicieni sau nu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.