Adio pungilor de plastic

Adio pungilor de plastic

0 62

Pana la sfarsitul anului pungile de plastic de tip „pomana” vor disparea din magaine, zice Ministrul Mediului, Attila Korodi. Aceste pungi urmeaza sa fie inlocuite prin alternative ecologice, deoarece plasticul este greu biodegradabil, iar romanul nostru, pomenindu-se intr-o democratie ciudata, uita ca acest plastic se poate colecta si impaneaza natura cu diferitele pungi si ambalaje din plastic.
Satisticile rata ca romanul foloseste, intr-un an, cam 250 de asemenea pungi, maoritatea primite gratuit, odata cu marfa cumparata. Daca nu primeste punga, cuza vanzatorul ca nu practica un comert civilizat. Dar dupa ce foloseste punga, dragul nostru roman cu retentii ciudate uita sa fie, la randul sau, ivilizat si arunca pungi sau peturi pe unde se nimereste, ca asa vrea sa faca muschii sai intr-o libertate prost inteleasa.
Trebuiesa dau exemple? Cunoasteti prea bine zonele verzi dintre blocuri – cate au mai ramas nestingherite de furia asfaltului primarial – mai ales dupa ce ate cate o mica furtuna
Dar toata aceasta lume nu stie ca pungile acestea contin, din fabricatie, substante cancerigene si de aceea, pe plan mondial, se renunta tot mai mult la ele, reveindu-se la clasicele plase sau sarsanale din panza.
Iar in curand acest lucru se va intampla si la noi

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.