Acuze liberale la adresa lui Basescu

Acuze liberale la adresa lui Basescu

0 56

Liberalul Nicolaescu il acuza pe Basescu ca, prin referendum, foloseste bani publici pentru campania sa. Si nici macar nu este departe de adevar, daca ne gandim la tuns de oi si priviri pirateresti de pe sub clopuri, vizite, in fond, particulare si care nu erau de insemnatate nationala. Dar vizite facute, cu tot tamtamul elicopterului, pe banii din buget.
De aceea viceliderul deputaþilor PNL, Eugen Nicolaescu, l-a acuzat categoric pe seful statului ca, (si) prin organizarea referendumului pe 22 noiembrie, acesta incearca sa castige alegerile prezidentiale utilizand banii publici si a catalogat demersul lui Traian Basescu drept imoral.
Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Traian Basescu a anuntat ca va semna joi (ieri, n.a.) decretul pentru organizarea referendumului privind trecerea la Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari, liberalul Eugen Nicolaescu a raspuns: „Este dreptul presedintelui sa faca acest lucru”.
„Daca vrea sa organizeze referendumul pe 22 noiembrie, numai astazi (ieri, n.a.) poate sa semneze decretul prezidential, in conformitate cu legea. Traian Basescu face ceea ce si-a propus, anume sa incerce sa castige alegerile prezidentiale, utilizand si banii publici ca urmare a exercitarii prerogativelor functiei prezidentiale”, a spus Nicolaescu.
Deputatul a apreciat: „Este imoral sa utilizezi bani publici pentru o campanie electorala, discriminatorie in raport cu situatia celorlalti contracandidati la functia de presedinte al Romaniei”.
Presedintele Traian Basescu declarase miercuri seara, la postul public de televiziune, ca a doua zi va emite decretul pentru organizarea referendumului pentru Parlament unicameral, cu maximum 300 de alesi, sustinand si ca acest referendum reflecta modul in care el vede Romania in viitor.
Din cate am inteles insa – si asta fara multe scormoneli – decretul trebuie contrasemnat de premier, iar in cazul de fata premierul-catelus Boc nu are dreptul sa semneze asa ceva, cu toate maniile si exploziile marinaresti. Sunt curios ce va urma, daca cele stiute de mine sunt reale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.