Acuze de fraudare prin referendum

Acuze de fraudare prin referendum

0 50

Iata ca presedintele Traian Basescu este acuzat de fraudarea alegerilor prin referendum.
Acuzele sunt lansate de societatea civila. Agentia de Monitorizare a Presei – Active Watch, Asociatia Pro Democratia, Centrul de Resurse Juridice si Transparency International Romania spun ca presedintele se foloseºte de referendum in campania electorala si promoveaza ideea de parlament unicameral fara sa dea sansa unei alte optiuni.
De aceea, cele patru ONG-uri vor cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR in legatura cu referendumul.
In sensul scrutinului din 22 noiembrie, Parvulescu declara: “Ar fi fost firesc sa existe doua liste, una pentru referendum si alta pentru alegerile prezidentiale”.
Presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu, reclama mai multe neintelegeri legate de organizarea alegerilor, una legata de sectiile speciale si alta legata de lista permanenta a cetatenilor cu drept de vot.
„Una se refera la cele 3.500 de sectii speciale care vor fi foarte greu de observat si monitorizat si alta care se refera la lista permanenta. Fiecare cetatean va avea obligatia sa semneze pentru prezenþa la vot pe o singura lista. Noi credem ca ar fi fost firesc sa existe doua liste, una pentru referendum si alta pentru alegerile prezidentiale”, a declarat Parvulescu.

La randul ei, Georgiana Iorgulescu spune: “Este vorba de o manipulare si o distorsionare a discursului electoral”.
Georgiana Iorgulescu, director exectiv Centrul pentru Resurse Juridice, a declarat ca este vorba de o fraudã morala.
„Desi exista decizii ale CCR care statueaza ca presedintele poate sa convoace referendum in ziua altui tip de alegeri, noi credem ca este vorba de o manipulare si o distorsionare a discursului electoral. In opinia noastra in campania pentru alegeri prezidentiale, candidatii ar trebui sa discute despre ceea ce doresc sa faca cu Romania din perspectiva atributiilor presedintelui inscrise in Constitutie. In loc de a face acest lucru, cel putin candidatul care a propus aceasta tema, sa discute atributiile pe care le-ar indeplini ca si presedinte, va trebui sa discute despre parlament unicameral sau bicameral”, a spus Iorgulescu, in opinia careia „De ce iti e frica, nu scapi” este una care anatemizeaza Parlamentul Romaniei.
„Avem de-a face cu un amalgam de informatii care va duce si la imposibilitatea alegatorului de a discerne, pentru ca nu toata lumea stie ce este parlamentul unicameral sau bicameral. Cred ca tema paralmentului ar trebui sa fie una de sine statatoare care sa tina intr-adevar de o revizuire complexa a Constitutiei asupra careia oamenii sa fie informati pe acest subiect „, a adaugat Iorgulescu, care crede ca ar trebui luat in seama articolul 57 din Constitutie.

In schimb, purtatorul de cuvant cu limba portocalie, Sever Voinescu, afirma: “Se confunda un instrument democratic cu furtul”.
Si daca nu este o confuzie, il intreb eu? Levierul poate fi instrumentul democratic cu care dai jos cauciucul de pe janta, dar il poti folosi si ca sa spargi un lacat sau sa fortezi o usa pentru a fura.
„In loc sa indemne oamenii sa mearga la vot, ONG-urile ii descurajeaza. Acuzatia este nepotrivita, intrucat se confunda un instrument democratic cu furtul. ONG-urile propaga aceasta confuzie in scop electoral. E ciudat ca aceste organizatii se alatura unui discurs politic, lucru neobisnuit”, a replicat Sever Voinescu, purtãtorul de cuvant al lui Traian Bãsescu in campania electorala.

Este ciudat faptul ca PD-L si tatucul lor, Traian Basescu, pretind ca numai ei au dreptate, iar restul s-au pus sa-i faulteze. Cum poti sa fii atat de dobitoc incat sa te crezi perfect, mai ales cad dovedesti rezultatele cele mai dezastruoase din ultimii 20 de ani? Acest tupeu trebuie pus in rama, ca o icoana a raului, a iadului, iar tot locul in jur urmand sa fie tarnosit si repus in drepturile normale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.