Actrița sibiancă, Raluca Turcan, în rolul proastei de la Ministerul Muncii, minte...

Actrița sibiancă, Raluca Turcan, în rolul proastei de la Ministerul Muncii, minte de rupe cănd vorbește despre pensii

0 61

„S-au evaluat doar 475.000 de dosare de pensii. Pentru evaluarea a 5 milioane de dosare ar fi nevoie de 6 ani”

Cer public primului ministru demiterea secretarului de stat Catalin Boboc și a șefului Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu pentru refuzul punerii în aplicare a legislației cu privire la sistemul public de pensii și eșecul evaluării dosarelor de pensii. În șapte luni s-au evaluat doar 475.000 de dosare de pensii.
Pe cale de consecință pentru evaluarea a 5 milioane de dosare ar fi nevoie de 6 ani. De asemenea nimeni nu i-a oprit să introducă în buget banii pentru salarizarea a 1.000 de persoane, angajați suplimentar, pentru evaluarea dosarelor de pensii. PNRR permite decontarea cheltuielilor facute începând cu anul 2020. Deci nu există scuze, există doar incompetență sau rea credință.
Din perspectiva aplicării legii pensiilor ambele persoane refuză punerea în aplicare a legilor privind pensiile și vorbesc public despre ipoteza unei alte legi privind sistemul public de pensii spunând o serie de aberații nepermise în raport de cei 5 milioane de pensionari (care nu stiu ce să mai creadă) dar și în raport de prevederile legale.

În prezent este în vigoare Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice iar de la data de 1 septembrie 2021 intră în vigoare Legea 127/2019 privind sistemul unitar de pensii publice, lege care elimină inechitatile și stabilește un nivel decent al pensiilor.
Informațiile primite de la Ministerul Muncii ne arată că cei doi, în înțelegere cu Raluca Turcan, ministrul muncii, pregatesc o ordonanța de urgență care să proroge termenul de intrare în vigoare a Legii nr. 127/2019, atentând astfel în mod direct la veniturile a peste 5 milioane de persoane printr-un impardonabil act de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.
Amintesc faptul ca prin neindexarea pensiilor în anul 2021, pensionarii au fost lipsiți de 6 miliarde lei. Puteți sa-i spuneți furt, dar oricum este abuz în serviciu.
În cazul în care premierul României nu îi va demite pe cei menționați vă îndemn pe toți să facem plângere penală împotriva celor care nu au luat măsuri pentru protejarea intereselor cetățenilor români. Vom avea un premier dublu penal și câțiva șoricei penali de-a dreptul. Mulțumesc.

Autor: Adrian Câciu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.