Actorul Cancescu, surprins la machiaj

Actorul Cancescu, surprins la machiaj

0 69

Iesirile presedintelui Consiliului Judetean Aristotel Cancescu, in mass-media pe care nu le controleaza direct, sunt la fel de puerile ca cele pe care le presteaza atunci cand este invitatul angajatei sale de la Mixtv. Domnul Cancescu uita ca nu se mai afla pe scaunul din studioul personal si mimeaza aceeasi atitudine ca in fata intervievatoarei sale preferate. Specializata deja in formularea de intrebari ajutatoare, cu raspunsul livrat gata.


Esenta argumentelor care se bulucesc la gura sefului judetului atunci cand vitupereaza impotriva atacurilor la care pretinde ca este supus nici nu conteaza. Ca orice personaj din sectorul mediatic ce se respecta, presedintele Cancescu stie foarte bine ca figuratia pe sticla este mai importanta si mai convingatoarea decat realitatea pe care o mascheaza. Nu conteaza prea mult ce face cu adevarat in activitatea din spatele tubului catodic. Important este cum interpreteaza pe sticla rolul de victima ranita de atacurile, tradarile si rautatile fostilor parteneri sau dusmanilor prin traditie. Mediaticul Aristotel este cu totul alt personaj decat realul Cancescu. Unul care stie foarte regulile sticlei, care le bat de departe pe cele ce reglementeaza realitatea netrucata. Mieluselul catodic Aristotel nici nu mai pare lupul batran Cancescu pe care il cunosc adversarii din viata reala.


Dupa ce profita de acumularea unei saptamani de atacuri la adresa sa, conferinta de presa pe care o organizeaza regulat este un sir de smiorcaieli si de exhibari de rani pe la spate. De fapt, ii place la nebunie postura asta de victima, pe care o joaca cel mai bine. E ca in teatrele japoneze kabuki, unde rolurile feminine sunt facute cel mai bine de barbati (cred ca la niponi, toate rolurile sunt jucate de masculi). Dar si scena politicii brasovene este o infruntare exclusiva intre, nu-i asa, numai barbati unul si unul.


Ca in orice sceneta in care o vedeta imbatranita si la limita expirarii este nevoita sa se machieze tot mai strident cu fiecare reprezentatie, zelul in exces este cel care-l pierde si pe actorul Cancescu. Din prea multa patima savarseste si gesturi gratuite. Tot semnand pe banda rulanta reclamatii si sesizari impotriva adversarilor, n-a bagat de seama cum a iscalit la repezeala si un memoriu adresat presedintelui Basescu. In care il face cu ou si cu otet pe primarul Scripcaru pentru refuzul de a marsa gratuit la transformarea Companiei Apa in operator regional de dragul unei sute de milioane de euro nerambursabili. Or fi banii multi, dar si George si Traian parca prea sunt de la PD amandoi sa se-nvrajbeasca dintr-atata!


Cea mai haioasa jonglerie cu legea cu care se apara insa Cancescu ramane, insa, lucrarea pe care CJ o efectueaza de multa vreme in zona Bazei Olimpia. Investitia ce se deruleaza acolo ilustreaza minunat felul in care se impletesc interesele adversarilor la Brasov. Unde, daca dai in celalalt, dai putin in tine, dai in fabrici si uzine.


Acoperirea legala pe care o invoca presedintele Cancescu este o autoacuza in cascada, cu cascadorii rasului cu tot. In rezumat, Cancescu zice asa, cand isi pune masca de televiziune: pentru Baza Olimpia avem toate aprobarile posibile. Chiar daca nu le-am fi avut, interventia trebuia facuta, pentru ca se surpa locatia. Si, in final, cireasa glasata si cam fezandata: nici nu conteaza daca le-aveam sau nu, pentru ca la vremea aia eram asociati cu municipalitatea.


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.