Activitatea de voluntariat în situații de urgență, considerată experiență profesională sau în...

Activitatea de voluntariat în situații de urgență, considerată experiență profesională sau în specialitate

0 2162

Guvernul a completat și modificat saptamana trecuta Statutul personalului voluntar din serviciile de urgență, astfel încât activitatea acestuia să fie considerată experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă este realizată în domeniul studiilor absolvite.
Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, Guvernul stabilește că una dintre condițiile minime pentru a avea un parcurs profesional al voluntarului în situații de urgență este absolvirea obligatorie a unui curs de inițiere servant pompier, în maximum un an de la încheierea contractului de voluntariat.
„După absolvirea acestui curs obligatoriu, în funcție de specializare, pentru a evolua profesional, trebuie absolvite alte cursuri de formare profesională. De exemplu, pentru a putea ocupa un post de conducător autospeciale într-un serviciu de voluntariat de situații de urgență este obligatorie absolvirea unui curs de mecanic utilaj iar, ulterior, după minim un an, a unui curs de conducător autospeciale”, se precizează în comunicatul citat.Certificatul nominal de voluntar,
Parcursul profesional al voluntarului este confirmat de certificatul nominal de voluntar, arată Executivul.
„Voluntariatul se desfășoară în baza unui contract, încheiat în scris între voluntar și beneficiarul voluntariatului. Primul contract de voluntariat cuprinde o perioadă de probă de 3-6 luni, care se finalizează prin teste și verificări practice, susținute în prezența unei comisii”, mai informează sursa citată.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.