Activitate intensa la ANI

Activitate intensa la ANI

0 86

Se pare ca ceva sau cineva i-a imboldit emeinic pe cei de la ANI sa se apuce de treaba pentru care a fost inventata aceasta agentie. Sau poate prea a fost luata in tarbaca existenta componentilor ei pe lefuri cam maricele fata de plebe si chiar fata de multi demnitari.
Si iata ca averile mai multor politicieni au fost luate in vizorul acestei ANI, printre care si membrii si demnitari pedelisti, sacrificati probabil ca sa nu bata la ochi, ca pana se ajunge la tribunal si la o eventuala hotarare definitive trec o mie si una de zile.
Astfel, averile politicienilor au fost luate de nenumarate ori in vizorul Agentiei Nationale de Integritate. Printre demnitarii cercetati de inspectorii ANI se numara fostul ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, deputatul PNL, Mihaita Calimente, sau fostul ministru al Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu.
Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, este acuzata de Agentia Nationala de Integritate ca nu a precizat, in declaratia de interese, faptul ca este administrator si actionar la o serie de firme. Inspectorii ANI au trimis dosarul la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru judecare.
Si averea deputatului PNL, Mihaita Calimente, a ajuns in vizorul ANI, dupa ce inspectorii Agentiei au constatat ca acesta a declarat venituri mai mari decat are fapt care duce la concluzia ca nu este bine nici sa te lauzi cu nevasta frumoasa cand ea, saraca, abia indrazneste sa se uite in oglinda.
Agentia a sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie si in cazul fostului ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru fals in declaratii. Liberalul a intrat in atenþia ANI dupa ce s-a aflat ca donatii de peste 170.000 de lei pentru campania parlamentara din 2008, virate direct in contul sau, nu au fost mentionate distinct si in declaratia de avere.
Dupa ce, in vara anului trecut, presedintele ANI a anuntat ca sapte ministri ai cabinetului Boc se afla in atentia Agentiei, presa a avansat ideea ca acestia ar fi Catalin Predoiu, Dan Nica, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Pogea, Mihai Stanisoara si Ilie Sarbu. ANI nu a confirmat inca oficial acest lucru.
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si in vederea efectuarii de cercetari cu privire la senatorul Mircea Geoana, Presedintele Senatului Romaniei, care si el ar fi comis infractiunea de fals in declaratii.
De asemenea, Mihaela Geoana, soþia presdintelui Senatului, precum si apropiati ai cuplului, sunt cercetati de Agentia Nationala de Integritate.
Oare cine urmeaza?

Din pacate, tot ce face ANI poate fi luat drept un fel de joaca. Hai sa ne facem ca muncim, ca altfel atata vor urla nemernicii de ziaristi ca ardem gazul si luam leafa degeaba, latindu-ni-se fundul pe scaune, ca pana la urma vom fi desfiintati. Ca si asa, judecata si verdictul intra in ograda Justitiei. Si cate nu se pot aranja acolo?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.