ACR informeaza ca in Romania 2020 va fi un an...

ACR informeaza ca in Romania 2020 va fi un an cu rezultate pozitive în reducerea poluarii!

6 338

Datele oficiale ne arata o crestere continua (în ultimii opt ani) a numarului de autovehicule înmatriculate în România. Mai mult decât atât, ritmul de crestere se accentueaza de la an la an.
Din Buletinul Siguranei Rutiere, din punct de vedere al ratei de motorizare, care reprezinta numarul de masini la 1.000 de locuitori, țara noastra, cu 328 autoturisme/1000 locuitori, se afla  înca… mult sub media europeana de 587 autoturisme/1000 de locuitori. 
Judetele cu cea mai ridicata rata de motorizare sunt Bucuresti, Timis, Arad, Cluj ,Brasov si Constanta. România detine în prezent probabil cele mai învechite parcuri auto din Europa, având o vechime medie a acestuia de aproape 13 ani, oricum în scadere fatza de anul 2016, când vechimea medie era de peste 16 ani. 
Românii au cumparat în anul 2019 circa 160.000 de automobile noi, cu 20% mai multe decât în anul precedent, fiind cel mai bun din ultimii 11 ani, în timp ce automobilele second hand, au depasit, pe plan intern, 600.000 de unitatii tranzactio – nate. 
Dupa volumele de masini noi, România se situeaza pe pozi]ia 14 în Uniunea Europeana.
Dintre automobilele noi cumparate de români, marca Dacia a reprezentat circa 30% din cota de piatza , asta si datorita pretzului scazut, dar si a ajutorului oferit prin Programul Rabla. 
Clasamentul este urmat de Volkswagen, Renault, Skoda si Ford. Se constata, de asemenea o crestere importanta a cumpararii automobilelor din clasa SUV. Se pare ca anul 2020 va fi un an cu accente pozitive în reducerea poluarii, Comisia Europeana  punând pe primul loc acest obiectiv. Deja din 2021, industria auto trebuie sa ajunga la o norma de poluare maxima de 95 de grame per kilometru pentru 95% din autoturisme fatza de media actuala de 120,5 grame per kilometru. 
Vom vedea si o posibila „explozie” a… promovarii electrificarii  in utilizare a automobilului, dotarea lor motoare hybride, precum si taxe si restrictzii menite sa stimuleze si mai mult  reducerea poluarii. 
Florin JUMUGA , specialist  ACR

COMENTARII

  1. După cum probabil ati aflat, Guvernul oferă până la circa 6.700 de euro bonusuri cumulate pentru a sprijini cumpărarea unei maşini electrice, cu emisii zero de CO2.
    Din păcate, maşinile de tip hibrid plug-in (cu motor pe combustie internă combinat cu motor sau motoare electrice, şi ale căror acumulatori pot fi încărcaţi de la priză) nu beneficiază decât de un bonus sensibil mai mic: 3.250 de lei (bonus 700 lei pentru emisii CO2 sub 100 g/km şi bonus 2.500 de lei pentru acest tip de autovehicul).
    Chiar şi aşa, împreună cu un tichet Rabla, se ajunge la un discount de 10.000 de lei, care nu e chiar de trecut cu vederea. Dar dacă vrei să cumperi o maşină de tip hibrid, hibrid plug-in sau electrică, merită să iei în calcul cele de mai jos.Alte amanunte, la sediul ACR

  2. Este bine ca din cand in cand se mai aminteste de una dintre
    putinele Asociatii centenare de prestigiu ce au stat la baza
    intaririi si consolidarii Societatii Civile din Romania!
    La mai mare!

    • Eu as vrea sa intreb ACR-ul nostru din Brasov sa ne dea
      niste amanunte „din casa”…cum este cu auto-hibridele astea!
      Am un preten care ma omoara sa iau un Suzuky hibrid,
      care are el si ca e foarte multzumit. nu este vreo tzeapa?

      • Da ACR mai are un specialist sa il consult daca nu iau tzeapa?
        Eu n-am mai platir cotizatie de vreo 8-9 ani…
        Se mai pune ca mai sunt …acerist?

        • Bai Scovearga,nu vrei sa-ti dea aia si un premiu …ca n-ai platit
          cotizatia? Ce treaba mai ai tu cu ACR? Aia fac munca volunntara?

          • Scovearga sa-i zici lu frate-tau,ma!
            Am pus o intrebare,n-am dat cu paru…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.