Achizitii ilegale si alte nereguli la Judetean

Achizitii ilegale si alte nereguli la Judetean

0 119

Raportul controlului la Spitalul Judetean este finalizat dar nu este inca public. Motiv pentru care declaratiile autoritatilor pe aceasta tema sunt doar partiale. Chiar daca nu este dezvaluita in totalitate, ancheta de la Spitalul Clinic de Urgenta arata nereguli in prescrierea medicamentelor, perioadele de spitalizare si chiar achizitionarea de aparatura din fondurile alocate programelor nationale. Documentul final va fi dat publicitatii saptamana viitoare.
Printr-un ordin al prefectului din noiembrie 2010, o comisie formata din reprezentanti ai Casei judetene de asigurari de sanatate, ai Directiei de sanatate publica si ai Institutiei Prefectului a verificat modul in care s-au cheltuit fondurile alocate unitatii spitalicesti. Specialistii au verificat daca sumele solicitate prin contractele cu CAS sau prin programele de sanatate publica au fost corecte si daca sumele alocate au fost cheltuite judicios. De asemenea s-a urmarit daca sumele destinate achizitiei de medicamente, materiale sanitare sau aparatura medicala erau justificate.Concluziile preliminar ale raportului arata ca cel putin un aparat a fost cumparat din fondurile destinate programelor de sanatate, deci din alte fonduri decat cele stabilite prin lege.
Specialistii au verificat insa doar aproximativ 400 din cele peste 35000 de cazuri raportate de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Chiar si asa s-au descoperit mai multe neconcordante in acte care au dus la acumularea de arierate. Pana cand raportul nu va fi inaintat institutiilor abilitate, nimeni nu doreste sa comunice sumele.
Raportul de control va fi dat publicitatii peste cateva zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.